Pelletkachel kopen Ulvenhout

Vergelijk installateurs pelletketels Ulvenhout

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ulvenhout kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt tal van soorten kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze website ontdek jij omvangrijke adviezen die helpen bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 type installaties:

  kachel installateur 4851

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat berekent men a.d.h.v. meerdere zaken. Denk aan: type huis, het stoomniveau, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4851
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ulvenhout geen gek idee. Dat kan zijn de IP78/68 van het merk Gruppo PiazzettaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een “groene” en bewuste mogelijkheid om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het systeem is eenvoudig te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Bredaverbruikt 2950 kWh stroom en 2950 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €131,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Ulvenhout vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van jouw CV.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer woningeigenaren denken na over een inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. We zien steeds meer kachel showrooms in Ulvenhout waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo maakt u het visueel, en kunt u gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom een aanrader.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ulvenhout

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een duurzame en prijstechnisch interessante keuze: beperkte CO-2 uitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €550 per ketel.

pelletkachel installateurs in ulvenhout


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welk adres details en eventuele offerte toegezonden moet worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we relevante vragen met betrekking tot jouw woning. Bijvoorbeeld de grootte van het huis of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van uw info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook variabelen als de kleur en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en selecteer een erkende installateur in Ulvenhout. Let op recensies en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Zijn er problemen? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ulvenhout


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Ulvenhout?

Hedendaags vind je verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. Dat maakt de aanschaf van deze kachels onmiskenbaar erg aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toepasbaar is ligt tussen €550 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Cedrus LP6/Rubia/Lilium/Drosera/Nyssa/Nemesia (Invicta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • GP 50 – Aria 50 (EvaCalor), vermogen 44,1 [KW], €2205 subsidie.
 • Ural (EdilKamin), vermogen 18 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Ulvenhout. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 4850, 4851.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!