Pelletkachel kopen Prinsenbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Prinsenbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Prinsenbeek kopen biedt jou de kans om uw huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. Er bestaan verschillende type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van deze pagina doorzoek jij uitgebreide informatie die jou terzijde staan bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 4841

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat hangt af van verscheidene zaken. Denk aan: jouw soort woning, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4841
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update februari 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Prinsenbeek zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Accialo Modello 10 van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1500
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de woonkamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Bredagebruikt 2950 kWh stroom en 2950 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €131,00 in februari 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Prinsenbeek vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut voor een gasketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van het vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat bewoners gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Ga eens langs bij kachel showrooms in Prinsenbeek waar consultants u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. Desondanks, prijzen in februari 2024 lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is daarom zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Prinsenbeek

Een krachtige en goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt biomassa als houtsnippers/blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor verwarming van de woning en tapwater voor douche en keuken. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en prijs-interessante optie: lagere broeikas uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Voordelig, houtsnippers en pellets zijnveel betaalbaarder dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1100 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in prinsenbeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte aangeleverd moet worden. De meeste adviseurs zijn beperkt tot hun eigen streek.

 2. Beschrijf uw huis

  Wat volgt zijn belangrijke vragen m.b.t. uw woning. Belangrijk zijn het soort huis, wat er aan isolatie is gedaan, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van uw data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of bij voorkeur een product die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als kleur / design en de breedte van de ketel zijn beslissend.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en kies een uitstekende installateur in Prinsenbeek. Houd rekening met referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Controleer of er een goede afvoer wordt aangebracht. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Prinsenbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Prinsenbeek?

Er zijn op dit moment allerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.850 pelletkachel en pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk erg serieus. Het totaalbedrag dat toepasbaar is wisselt tussen €550 en €1150. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • PK-Vario 8,5 (Interdomo GmbH), vermogen 7,9 [KW], €1400 subsidie.
 • SPCT 7,5 – Sofia 7,5 kW (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Québec (EdilKamin), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de consument die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Prinsenbeek. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze website hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4840, 4841.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!