Pelletkachel kopen Teteringen

Vergelijk installateurs pelletketels Teteringen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Teteringen kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis duurzaam te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pellets. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. We hebben te maken met tal van modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van deze website ontdek je omvangrijke info die ondersteuning bieden bij het maken van een goede keuze. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 4847

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van allerlei aspecten. We spreken over: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je maximaal wilt uitgeven. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBreda
Postcode4847
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31020 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€131,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update februari 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Teteringen een uitstekende optie. Denk aan de WATT9-K van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1000
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Bredaverbruikt 2950 kWh stroom en 2950 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €131,00 in februari 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Teteringen vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Via dit proces ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Deze installatie maakt gebruik van biomassa, en dus geen gas. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt direct toegepast op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het merk kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en dient u rekening te houden met de prijs van de houtpellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio Nederlanders denken na over een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Teteringen waar consultants u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (februari 2024) kunnen sterk fluctueren. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is dus een wijs besluit.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. model/merk kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Teteringen

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel wordt gebruikt voor de centrale verwarming en warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en voordelige mogelijkheid: lagere vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, biomassa is goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per kachel.

pelletkachel installateurs in teteringen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Zo weten we naar wie specificaties en misschien de offerte aangeleverd mag worden. De meeste experts focussen zich op hun eigen streek.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u belangrijke vragen m.b.t. je huis. Bijvoorbeeld het soort huis, of de woning goed geïsoleerd is, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinsgrootte. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een installatie die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als het design en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga in zee met een professionele installateur in Teteringen. Bekijk de referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Teteringen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Teteringen?

In de huidige situatie zijn er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel systemen die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het modellen. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is overduidelijk niet mis. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen ligt tussen €600 en €1050. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Carya LP6 (Invicta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • GP 30 – Aria 30 (EvaCalor), vermogen 27,2 [KW], €1360 subsidie.
 • Tresor (EdilKamin), vermogen 16,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Teteringen. Waaruit kan ik kiezen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4847.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de zon gebruikt voor energie en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!