Pelletkachel kopen Wagenberg

Vergelijk installateurs pelletketels Wagenberg

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Wagenberg kopen is bij uitstek geschikt om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan verscheidene kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Via onze website doorzoek je bruikbare gegevens die van pas komen bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 4845

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van velerlei randvoorwaarden. Belangrijk zijn: jouw soort woning, wat het doel is, en de maximum prijs. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4845
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Wagenberg wellicht iets voor jou. Denk aan de BILD van het merk EdilKaminOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €600
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Drimmelenverbruikt 3320 kWh stroom en 3320 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €169,00 in juli 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Wagenberg vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Externe luchttoevoer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je snippers, blokken of pellets van hout. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is zeer wisselend. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Meer en meer mensen kiezen voor een exclusieve inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn speciale kachel showrooms in Wagenberg waar experts u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. De huidige prijzen (juli 2024) lopen zeer uiteen. Aanbieders en monteurs vergelijken is dus wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Wagenberg

Een alternatieve populaire optie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel wordt aangeraden voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een bewuste en voordelige optie: beperkte broeikas uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Hoge subsidies tot wel €650 per model.

pelletkachel installateurs in wagenberg


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. De meeste experts plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  In stap 2 treft u wat vragen ten aanzien van jouw huis. Voorbeelden zijn de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Na aanleiding van je gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het minimale vermogen van de kachel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een oplossing dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als en soort kachel en gewenste afmeting maken deel uit van de beslissing.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende experts en kies een goed bekendstaande installateur in Wagenberg. Bekijk de klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Check naderhand of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Wagenberg


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Wagenberg?

Er zijn op dit moment verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan duizenden pelletkachel / pelletketel producten waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het model. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel overduidelijk erg serieus. De tegemoetkoming waar je recht op hebt ligt tussen €650 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Arenga LP6 (Invicta), vermogen 6 [KW], €500 subsidie.
 • Cerino (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • Toronto (EdilKamin), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er bestaan allerlei alternatieven voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Wagenberg. Wat zijn voor mij de opties als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 4845.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De pomp gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een oplossing die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!