Pelletkachel kopen Moergestel

Vergelijk installateurs pelletketels Moergestel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Moergestel kopen opent nieuwe deuren om een woning op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. We hebben te maken met tal van type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij deze website tref je uitgebreide raadgeving die ondersteuning bieden bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 5066

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door allerlei factoren. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5066
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Interesse in een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Moergestel geen gek idee. Denk aan de JULIA M-K van het merk AMG S.p.A.Een andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een goede en zuinige optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer, en nog betaalbaar ook
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Oisterwijkgebruikt 3470 kWh stroom en stookt 3470 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €181,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Moergestel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrische eenheid zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een HR ketel. Deze installatie stookt op biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van de CV-installatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; het gebruik, de prijzen, en het soort kachel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en blijven alleen nog de kosten van de pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat Nederlanders overwegen een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Bezoek eens kachel showrooms in Moergestel waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. Het vergelijken van monteurs is dus een wijs besluit.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van model/merk kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Moergestel

Een alternatieve is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een bewuste en kostenbesparende installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1500 per systeem.

pelletkachel installateurs in moergestel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de informatie en speciaal ook de offerte verzonden zal worden. Veel experts zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen speciale vragen inzake jouw woning. Belangrijk zijn het soort woning, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en gezinsgrootte. Zorg dat u alles goed invult, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de info kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel als designstuk, of juist een oplossing dat er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als het design en de afmetingen zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele experts en maak een keuze voor een geschikte installateur in Moergestel. Vraag naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Controleer of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Moergestel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Moergestel?

Recent kun je gebruik maken van meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het totale vermogen (KW) van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend extra interessant. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen de €450 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • MICRON (ITC), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Ilenia (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Star 8.2 (Elledi), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Moergestel. Welke stappen moet ik ondernemen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5066.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die de energie van de zon gebruikt om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!