Pelletkachel kopen Heukelom

Vergelijk installateurs pelletketels Heukelom

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heukelom kopen faciliteert de mogelijkheid om een huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan diverse kachels, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van onze vergelijker check jij veelzijdige adviezen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 5066

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Onder andere: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
Postcode5066
Netnummer013 (+3113)
Gasverbruik M31580 M3
Stroomverbruik kWh3470 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heukelom geen gek idee. Denk aan de EASY.M1-W van het merk AMG S.p.A.Of wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u heeft recht op subsidies tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Eenvoudig te programmeren
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Oisterwijkgebruikt 3470 kWh stroom en nog eens 3470 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €181,00 in juli 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Heukelom vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van schoon hout afval. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m een gasketel. Zo’n installatie werkt op basis van biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is erg variabel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het merk kachel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 9 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat huizenbezitters gaan voor een inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Heukelom waar experts u alles over de producten kunnen vertellen. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn erg wisselend. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn zijn kleine, lichte staafjes afkomstig uit geperst houtafval van zagerijen. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Heukelom

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtpellets of blokken. Het systeem is toepasbaar voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een milieubewuste en aantrekkelijke optie: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €550 per systeem.

pelletkachel installateurs in heukelom


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en mogelijke offerte verstuurd mag worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn belangrijke vragen over jouw woonobject. Denk aan het type woning, welke isolatie er is aangebracht, het aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Na aanleiding van uw ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of zelfs een systeem die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook variabelen als uitstraling en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga aan de slag met een professionele installateur in Heukelom. Check de klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Heukelom


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Heukelom?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletkachel / pelletketel modellen die zijn goedgekeurd door de overheid. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen de €800 en €1450. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • DIDA (ITC), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Serafina (Extraflame), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Platinum 11 (Elledi), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Heukelom. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5059, 5066.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Met name oudere woningen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat benut de warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat energie van de zon opvangt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!