Pelletkachel kopen Ospel

Vergelijk installateurs pelletketels Ospel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ospel kopen is bij uitstek geschikt om een huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houtpellets. Het betreft geperste houtkorrels. Er zijn velerlei installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels de pelletkachel-vergelijker tref jij bruikbare details die nuttig zijn bij het maken van een goede keuze. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 6035

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit wordt bepaald middels specifieke facetten. We spreken over: jouw soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6035
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ospel wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de RONDE LP6 van het merk CAMINETTIOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €500
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Eenvoudig te programmeren
 • Automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. 2 vliegen in 1 klap, de kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Nederweertverbruikt 3670 kWh stroom en nog eens 3670 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €189,00 in juli 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Ospel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een HR ketel. Zo’n apparaat gebruikt als brandstof biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als verbruik, de prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Hollanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Er zijn kachel showrooms in Ospel waar adviseurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door het merk/type en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Ospel

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel kan benut worden voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een bewuste en besparende optie: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijnstukken voordeliger dan gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1250 per model.

pelletkachel installateurs in ospel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie specificaties en eventuele offerte verstuurd kan worden. De meeste bedrijven doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u diverse vragen ten aanzien van de woning. U kunt denken aan de grootte van het huis de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Gebaseerd op uw gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als ambiance en gewenste afmeting hebben invloed.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere adviseurs en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Ospel. Kijk naar klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Ospel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Ospel?

Tegenwoordig zijn er allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar erg aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €950 en €1050. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • OMEGA (Malavolta), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • XXV EVO (Harman), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • ELAN EVO (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Ospel. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 6035.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Huizen gebouwd voor 2010 hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!