Pelletkachel kopen Nederweert-Eind

Vergelijk installateurs pelletketels Nederweert-Eind

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nederweert-Eind kopen biedt jou de kans om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan tal van modellen kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Door middel van pelletkachelrevolutie.nl check je waardevolle informatie die nuttig zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 6034

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan verschillende onderdelen. Onder andere: jouw type woning, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteNederweert
Postcode6034
Netnummer0495 (+31495)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh3670 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nederweert-Eind een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Slim 8 van het merk TSPOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €950
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor lagere prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Nederweertverbruikt 3670 kWh stroom en 3670 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €189,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Nederweert-Eind vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor je HR ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd loopt zeer uiteen. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters oriënteren zich op een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Nederweert-Eind waar monteurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u meteen bestellen of een pelletkachel op voorraad kopen. De marktprijzen (april 2024) lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is vanzelfsprekend geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nederweert-Eind

Een nieuwe is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De ketel draagt zorg voor een verwarming toepassing en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een duurzame en relatief goedkope keuze: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €500 per model.

pelletkachel installateurs in nederweert-eind


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de details en wellicht een offerte toegezonden kan worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een specifieke omgeving.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u speciale vragen die gaan over uw huis. Relevant zijn de grootte van de woning leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Vul alles zo goed mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Aan de hand van de ingevulde gegevens kan de installateur een schatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een kachel die in het oog springt, of liever een model die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook facetten als uitstraling en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en ga aan de slag met een goede installateur in Nederweert-Eind. Vraag naar klantervaringen en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nederweert-Eind


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Nederweert-Eind?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletkachel of pelletketel installaties die op de lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs zeer belangrijk. De tegemoetkoming dat hiervoor doelmatig wordt toegekend vinden we terug tussen de €450 en €1500. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • MK 30 (Magikal srl), vermogen 25,7 [KW], €1400 subsidie.
 • ACCENTRA EVO (Harman), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • EASY (Freepoint), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Nederweert-Eind. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Hieronder hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6034.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die de energie van de zon gebruikt en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!