Pelletkachel kopen Plasmolen

Vergelijk installateurs pelletketels Plasmolen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Plasmolen kopen stelt je in de gelegenheid om het huis duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden diverse type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van de pelletkachel-vergelijker tref je uitgebreide raadgeving die jou terzijde staan bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg drie type kachels:

  kachel installateur 6586

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit heeft te maken met specifieke randvoorwaarden. Je kunt denken aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6586
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Plasmolen wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Ecofire Christina 7 van het merk Palazzetti LelioOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het systeem is eenvoudig te bedienen, stukken schoner dan de open haard, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1400
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor schappelijke kosten
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Eenvoudig te bedienen
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Mook en Middelaargebruikt 3440 kWh stroom en 3440 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €192,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Plasmolen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m de CV-ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Dit is namelijk sterk afhankelijk van het vermogen, de prijzen, en het merk/model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u nog te maken met de prijzen van pellets en jaarlijkse controle.

In de showroom een kachel kopen?

Aanzienlijk veel huizenbezitters oriënteren zich op een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Plasmolen waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is vanzelfsprekend een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Plasmolen

Een nieuwe is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Deze installatie zorgt voor de CV installatie en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Het betreft een duurzame en besparende beslissing: minder broeikasuitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €600 per installatie.

pelletkachel installateurs in plasmolen

Plekken in de regio:

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en eventuele offerte aangeleverd zal worden. De meeste aannemers werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen belangrijke vragen aangaande je woonobject. Voorbeelden zijn het soort huis, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Middels uw info kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een installatie die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als uitstraling en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en selecteer een betrouwbare installateur in Plasmolen. Vraag om referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Kies ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Plasmolen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Plasmolen?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Je kan kiezen uit meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat je terug kunt krijgen ligt tussen de €400 en €1150. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Maiolica D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Kalista 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Cedrus LP9/Rubia/Lilium/Drosera/Nyssa/Nemesia (Invicta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Plasmolen. Wat kan ik allemaal doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 6586.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een installatie die de energie van de zon gebruikt en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!