Pelletkachel kopen Middelaar

Vergelijk installateurs pelletketels Middelaar

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Middelaar kopen opent nieuwe deuren om uw huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Het betreft kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen en installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze website check jij actuele toelichtingen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie soorten modellen:

  kachel installateur 6587

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat hangt af van diverse variabelen. Bijvoorbeeld: type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6587
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Middelaar een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Versus van het merk Fontana SRLMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en er zijn interessante subsidies, tot wel €700
 • Gemak, comfort en sfeer, voor betaalbare prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Mook en Middelaarverbruikt 3440 kWh stroom en 3440 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €192,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Middelaar vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n systeem verbruikt biomassa, en geen aardgas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u enkel te maken met de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters gaan voor een luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Middelaar waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doornemen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De actuele prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Middelaar

Een efficiënte en populaire optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen als hout of tuinafval. De pelletketel is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het betreft een groene en aantrekkelijke oplossing: beperkte CO-2 uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Geld besparend, biomassa is – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €650 per model.

pelletkachel installateurs in middelaar


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op die manier weten wij naar welk adres details en misschien de offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je belangrijke vragen ten aanzien van je woning. Denk aan de grootte van de woning welke isolatie er is aangebracht, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en de omvang van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van de data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of juist een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als het gewenste model en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies een betrouwbare installateur in Middelaar. Bekijk de reviews en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer het systeem grondig uit. Iets niet in de haak? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Middelaar


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Middelaar?

Er zijn op dit moment verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Je kan kiezen uit duizenden pelletketel & pelletkachel producten die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €450 en €1200. Enkele voorbeelden zijn:

 • Murano Glass D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Klea 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Layma (Italiana Camini), vermogen 14,3 [KW], €715 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Middelaar. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 6587.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!