Pelletkachel kopen Mook

Vergelijk installateurs pelletketels Mook

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mook kopen faciliteert de mogelijkheid om je huis op een energiezuinige manier te stoken. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit diverse soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels pelletkachelrevolutie.nl doorzoek jij handige gegevens die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Eigenlijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 6585

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en regelt warm tapwater. Ook wel bekend als een pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat ligt aan diverse zaken. Denk aan: huis-specificaties, de wensen, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6585
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mook zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Comfort P70H49 van het merk ExtraflameOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het is gemakkelijk te bedienen, vele malen goedkoper dan gas, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1050
 • Innovatieve verwarmingsoplossing tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat een flinke gasbesparing kan realiseren. Een gemiddelde woning in de gemeente Mook en Middelaargebruikt 3440 kWh stroom plus 3440 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energierekening van €192,00 in april 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Mook vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van droog resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Zodoende komt er warmte tot stand die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Zo’n apparaat werkt op basis van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt direct toegepast op het leidingwater van jouw CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het soort kachel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat huizenbezitters kiezen voor een krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Mook waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Prima service, en u kunt meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Mook

Een alternatieve totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor de centrale verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het betreft een groene en besparende beslissing: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per ketel.

pelletkachel installateurs in mook


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en mogelijke offerte aangeleverd mag worden. De meeste installateurs zijn actief in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je wat vragen ten aanzien van jouw woonobject. Bijvoorbeeld het soort woning, leeftijd woning / mate van isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels uw ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel die in het oog springt, of zelfs een product dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook zaken als uitstraling en de afmetingen maken deel uit van de beslissing.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse leveranciers en ga aan de slag met een geschikte installateur in Mook. Let op beoordelingen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk of de rookafvoer in orde is. Neem ook een buffervat dat voldoet aan uw wensen. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Mook


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Mook?

Hedendaags vind je verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel en pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs niet mis. De totale subsidie dat toe te passen is varieert tussen de €700 en €1450. Enkele voorbeelden zijn:

 • Italia D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Double 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Olea LP9 (Invicta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Mook. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 6585.
 1. Isolatie: Isolatie is altijd de basis van verduurzamen. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!