Pelletkachel kopen Molenhoek

Vergelijk installateurs pelletketels Molenhoek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Molenhoek kopen is bij uitstek geschikt om een huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden tal van type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Aan de hand van pelletkachelrevolutie.nl tref jij waardevolle info die een bijdrage leveren aan het aankopen van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 6584

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat hangt af van meerdere randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: soort huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6584
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Molenhoek wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Extra stove ESP 11 van het merk Esperia Technology S.R.LOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €900
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Mook en Middelaarverbruikt 3440 kWh stroom en stookt 3440 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €192,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Molenhoek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, afkomstig van resthout. Een speciale elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een CV-pelletkachel?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het is afhankelijk van variabelen als warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Flink wat woningeigenaren preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Molenhoek waar specialisten u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van juli 2024 zijn nogal variabel. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is veel discussie of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Molenhoek

Een andere populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het betreft een groene en prijstechnisch interessante optie: minder vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Voordelig, houtpellets of blokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Interessant subsidie tot €1200 per ketel.

pelletkachel installateurs in molenhoek

Plekken in de regio:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Graag horen wij naar wie de productinfo en mogelijke offerte verzonden mag worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  In de volgende stap ziet u relevante vragen met betrekking tot het woonobject. Bijvoorbeeld de categorie woning, de isolatiewaarden, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Zorg dat u alles goed invult, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Geleid door uw informatie kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of liever een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook variabelen als kleur / design en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire aanbieders en ga in zee met een geschikte installateur in Molenhoek. Check de verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check naderhand of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Molenhoek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Molenhoek?

Er zijn op dit moment verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletkachel & pelletketel installaties die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het model. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel uiteraard extra interessant. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend loopt uiteen tussen de €850 en €1250. Je kunt denken aan:

 • Inserto D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Cover 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Isatis LP9 (Invicta), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Molenhoek. Wat zijn voor mij de opties als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 6584.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat de zon gebruikt voor energie om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!