Pelletkachel kopen Vorstenbosch

Vergelijk installateurs pelletketels Vorstenbosch

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vorstenbosch kopen stelt je in de gelegenheid om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met unieke korrels van hout. Dit zijn machinaal geperste korrels van zaagsel. Er zijn diverse modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Door middel van onze vergelijker tref je omvangrijke raadgeving die jou terzijde staan bij het kiezen van een goede kachel + monteur. Feitelijk zijn er 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5476

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan diverse randvoorwaarden. Denk aan: jouw type huis, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5476
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vorstenbosch iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Class Idro Ceramic 24 MAJO.IDRO24-BAR van het merk AMG S.p.A.Ook de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een duurzame en groene keuze voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €900
 • Warmte en comfort voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de huiskamer verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Bernhezeconsumeert 3690 kWh stroom en nog eens 3690 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde maandelijkse energienota van €187,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Vorstenbosch vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, gemaakt van droog resthout. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Lucht uit de kamer of van buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De meest gangbare pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. De verwarming loopt via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m je gasketel. Zo’n ketel verbruikt biomassa, aardgas is dan verledentijd. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van jouw CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als de warmtevraag, prijzen en het type ketel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de huizenbezitters preferereneen inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga eens langs bij kachel showrooms in Vorstenbosch waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een pelletkachel op voorraad kopen. De prijzen van juli 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel komen tot stand door soort installatie en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Vorstenbosch

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Het systeem draagt zorg voor verwarming van de woning en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieuvriendelijke en prijs-interessante installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1450 per ketel.

pelletkachel installateurs in vorstenbosch


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar wie specificaties en speciaal ook de offerte verzonden moet worden. De meeste monteurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen diverse vragen over je woonobject. Onder andere het type huis, of de woning goed geïsoleerd is, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van uw verstrekte info kan de installateur een zinnige raming maken van welk vermogen nodig is.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als ambiance en de grootte hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga voor een professionele installateur in Vorstenbosch. Kijk naar reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Vorstenbosch


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Vorstenbosch?

Momenteel bestaan er diverse subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan duizenden pelletketel en pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk aantrekkelijk. Het bedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €900 en €1400. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • 98NUX.6 / NUX6 (Kalor), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • Cocoon (Fontana SRL), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.
 • Graziosa steel plus (Extraflame), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Vorstenbosch. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5476.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!