Pelletkachel kopen Loosbroek

Vergelijk installateurs pelletketels Loosbroek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Loosbroek kopen biedt jou de kans om jouw woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels. Er bestaan velerlei kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Door gebruik te maken van onze vergelijker check jij veelzijdige info die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We onderscheiden drie type installaties:

  kachel installateur 5472

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van allerlei randvoorwaarden. Je kunt denken aan: soort huis, wat je precies wilt verwarmen, en hoeveel je te besteden hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5472
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Geïnteresseerd in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Loosbroek een uitstekende optie. Je kunt kiezen voor de Eco 6 van het merk DuroflameNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op subsidies tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • Volledig automatisch
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Bernhezeverbruikt 3690 kWh stroom en 3690 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €187,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Loosbroek vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt dat de pellets branden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Een dergelijk systeem werkt op basis van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Standaard kiest men voor natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die uit het proces ontstaat wordt effectief overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 7 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en inspectie / reparaties.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel bewoners preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Loosbroek waar specialisten u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De marktprijzen (april 2024) fluctueren enorm. Installateurs vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door het merk/type en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Loosbroek

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel zorgt voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een bewuste en relatief goedkope optie: lagere uitstoot van CO-2, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn lang niet zo duur als gas
 • Een duurzame keuze
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Royale subsidies, tot wel €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in loosbroek

Geschikte installaties:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de details en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste experts focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u verschillende vragen ten aanzien van uw woning. Relevant zijn het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, aantal zonnepanelen, en de samenstelling huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Aan de hand van uw data maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of bij voorkeur een systeem die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als uitstraling en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere aanbieders en ga aan de slag met een geschikte installateur in Loosbroek. Check de beoordelingen en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Ga voor een groot buffervat voor voldoende warm water. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Loosbroek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Loosbroek?

Recent kun je gebruik maken van allerhande tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn duizenden pelletkachel of pelletketel producten die op de ISDE-lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels logischerwijs aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen loopt uiteen tussen de €850 en €1100. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Thor Slim 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 8,8 [KW], €500 subsidie.
 • Vertigo 12.0 (Fontana SRL), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Falo 2Cp (Extraflame), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Loosbroek. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5471, 5472.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!