Pelletkachel kopen Heeswijk-Dinther

Vergelijk installateurs pelletketels Heeswijk-Dinther

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heeswijk-Dinther kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Het gaat om cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. onze website check jij handige adviezen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Eigenlijk zijn er drie type kachels:

  kachel installateur 5473

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat ligt aan meerdere variabelen. Onder andere: soort huis, het doel van de kachel, en het budget. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBernheze
Postcode5473
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€187,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Heeswijk-Dinther zeer interessant. Dat kan zijn de CW21 water+ van het merk WodtkeOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Aangename warmte tegen een scherpe prijs
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Gemakkelijke installatie
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Bernhezeverbruikt 3690 kWh stroom plus nog eens 3690 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €187,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Heeswijk-Dinther vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Deze ketel verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Dit zijn vaak houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De gegenereerde warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van de centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en resteren alleen nog de inkoopprijs van pellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de Hollanders gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Heeswijk-Dinther waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Heeswijk-Dinther

Een innovatieve en populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De biomassaketel zorgt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. We hebben het over een groene en besparende installatie: beperkte vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkoop, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Je woning van het gas af
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per model.

pelletkachel installateurs in heeswijk-dinther


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte toegezonden moet worden. Veel adviseurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we diverse vragen m.b.t. de woning. U kunt denken aan de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinssamenstelling. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Gebaseerd op de info kan de installateur een berekening maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of liever een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook variabelen als uitstraling en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en kies voor een betrouwbare installateur in Heeswijk-Dinther. Bekijk de recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Kies ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt iets niet? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Heeswijk-Dinther


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Heeswijk-Dinther?

Momenteel bestaan er verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk aantrekkelijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen vinden we terug tussen €800 en €1450. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • PETIT6 (Kalor), vermogen 5,8 [KW], €500 subsidie.
 • Versus (Fontana SRL), vermogen 11,5 [KW], €575 subsidie.
 • Graziosa lux plus (Extraflame), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Heeswijk-Dinther. Welke stappen moet ik ondernemen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5472, 5473.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat profiteert van warmte uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!