Pelletkachel kopen Zeeland

Vergelijk installateurs pelletketels Zeeland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zeeland kopen opent nieuwe deuren om huizen op een energiezuinige manier te stoken. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houten pellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit verschillende modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Via onze vergelijker check je accurate aanbevelingen die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 5410

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door specifieke zaken. Onder andere: jouw type huis, het doel van de kachel, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5410
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zeeland zeer interessant. Een voorbeeld is de Thor 12 air van het merk Kalon / Giove GroupMaar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Gemakkelijk te plaatsen, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €850
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, voor betaalbare prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te programmeren
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Landerdgebruikt 3750 kWh stroom en 3750 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €194,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Zeeland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dat is een optie door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een gasketel. Een dergelijk systeem maakt gebruik van biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Standaard kiest men voor houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die gegenereerd wordt, wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en blijven alleen nog de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Meer en meer Hollanders neigen naar een efficiënte inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Zeeland waar monteurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien meteen bestellen of een voorradig model kopen. De prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor geen gek idee.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Zeeland

Een alternatieve handige mogelijkheid is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Dit model kan gebruikt worden voor het verwarmingssysteem en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. We hebben het over een groene en prijstechnisch interessante mogelijkheid: lagere vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, plantenresten, takken of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Interessant subsidie tot €1350 per product.

pelletkachel installateurs in zeeland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en uiteraard de offerte verzonden moet worden. Veel monteurs zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Vervolgens stellen we relevante vragen m.b.t. het huis. Relevant zijn de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal bewoners. Sla geen vragen of details over, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Middels de info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Geef uw wensen door

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een product die voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als de kleur en de afmetingen doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en kies voor een professionele installateur in Zeeland. Houd rekening met referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Kijk na of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Zeeland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Zeeland?

Er zijn op dit moment meerdere subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.850 pelletketel & pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen in KW van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €600 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Rolling 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • NETTUNO MAIOLICA (Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Frida (EvaCalor), vermogen 11,3 [KW], €1400 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Zeeland. Waaruit kan ik kiezen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5374, 5410, 5411.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!