Pelletkachel kopen Reek

Vergelijk installateurs pelletketels Reek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Reek kopen opent nieuwe deuren om het huis duurzaam te verwarmen. Je stookt geen gas, maar speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden diverse type installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. D.m.v. onze vergelijker ontdek je omvangrijke info die jou terzijde staan bij het aankopen van een installatie. Je kunt kiezen uit drie soorten installaties:

  kachel installateur 5375

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van velerlei factoren. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, de wensen, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5375
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Reek wellicht iets voor jou. Een voorbeeld is de LW up 15 Video Mirror LW van het merk CMGOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een zuinige en duurzame manier voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Design en warme sfeer met een laag kostenplaatje
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Eenvoudig te bedienen
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Landerdverbruikt 3750 kWh stroom plus nog eens 3750 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €194,00 in juni 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Reek vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht bezorgt de nodige zuurstof. Er wordt warmte gevormd die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Deze installatie verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

In de showroom een kachel kopen?

Flink wat Nederlanders denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Reek waar specialisten u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De prijzen van juni 2024 lopen zeer uiteen. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daarom wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Er is veel discussie of dit groen en duurzaam is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Reek

Een andere goede optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. De installatie is geschikt voor de CV installatie en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke oplossing: minder uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1100 per model.

pelletkachel installateurs in reek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en misschien de offerte verzonden moet worden. De meeste experts focussen zich op een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen inzake jouw woonobject. U kunt denken aan de categorie van uw huis, de staat van de isolatie, aantal zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Aan de hand van deze informatie kan de installateur een zinnige raming maken van het benodigde vermogen.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of zelfs een installatie die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook aspecten als en soort kachel en de beschikbare maten hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en kies een professionele installateur in Reek. Let op ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Ga na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een groot buffervat voor voldoende warm water. Probeer verschillende functies uit. Is iets niet in orde? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Reek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Reek?

Momenteel bestaan er veel verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel onmiskenbaar aantrekkelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend ligt doorgaans tussen €450 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • PS-15-2 FLAT (JustFire), vermogen 6,4 [KW], €500 subsidie.
 • Green 10 (Fair), vermogen 7,7 [KW], €500 subsidie.
 • GP 30 – Aria 30 (EvaCalor), vermogen 27,2 [KW], €1360 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Reek. Waaruit kan ik kiezen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5375.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!