Pelletkachel kopen Schaijk

Vergelijk installateurs pelletketels Schaijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Schaijk kopen maakt het mogelijk om je huis zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden velerlei kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Geholpen door onze tool lees je waardevolle raadgeving die nuttig zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 5374

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt meerdere ruimtes. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van meerdere facetten. Belangrijk zijn: jouw type huis, wat het doel is, en wat je maximaal wilt uitgeven. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5374
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Zoek jij een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Schaijk zeer interessant. Denk dan bijvoorbeeld aan de Souvenir Lux van het merk ExtraflameOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1000
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Landerdverbruikt 3750 kWh stroom en nog eens 3750 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €194,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Schaijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Er spelen zaken een rol zoals; gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 2 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en blijven alleen nog de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer huizenbezitters oriënteren zich op een efficiënte inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Schaijk waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is daardoor een wijs besluit.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. De kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Schaijk

Een alternatieve woning dekkende optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op houtsnippers of houtblokken. De pelletketel kan benut worden voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een duurzame en prijs-interessante beslissing: minder vervuiling, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Besparend, natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen effect van de stijgende gasprijs
 • Subsidies tot wel €1250 per product.

pelletkachel installateurs in schaijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie de details en tevens de offerte verzonden kan worden. De meeste adviseurs focussen zich op een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen ten aanzien van uw woonobject. Denk aan het soort woning, wat er aan isolatie is gedaan, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of liever een product dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat mag het kosten? Ook facetten als de kleur en de beschikbare maten doen er toe.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en selecteer een professionele installateur in Schaijk. Houd rekening met referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis plaatsen. Bekijk kritisch of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Koop ook altijd een buffervat dat groot genoeg is. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Schaijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Schaijk?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Je vindt meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel modellen die gedekt worden door de regeling. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het exacte bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft schommelt tussen €450 en €1200. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • PS-15-7 GRAND (JustFire), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • Green 8 (Fair), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.
 • Cerino (EvaCalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn meerdere opties voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Schaijk. Welke stappen moet ik ondernemen richting een energieneutrale woning? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5374.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp haalt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!