Pelletkachel kopen Aarle-Rixtel

Vergelijk installateurs pelletketels Aarle-Rixtel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Aarle-Rixtel kopen maakt het mogelijk om uw huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit zijn cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er bestaan meerdere modellen en installaties, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Middels onze vergelijker bekijk jij samengestelde details die een bijdrage leveren aan het vergelijkingsproces van deze modellen. We onderscheiden 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5735

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en voorziet in de tapwater behoefte. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door verschillende onderdelen. Belangrijk zijn: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5735
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Aarle-Rixtel zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Paro RAO Multiair van het merk RikaEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1350
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Dag- of weekschema’s instellen
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • CO2-neutraal stoken en optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Laarbeekgebruikt 3440 kWh stroom en 3440 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €179,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Aarle-Rixtel vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Schone omgevingslucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Er wordt warmte gevormd die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m een HR ketel. Een dergelijk systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die de ketel aanmaakt wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Dit wordt berekend aan de hand van het verbruik, de prijzen en het merk/model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en heeft u alleen nog de inkoopprijs van pellets en eventueel onderhoud.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Een groot deel van de Nederlanders gaan voor een exclusieve inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Aarle-Rixtel waar installateurs u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Echter, prijzen in juli 2024 wisselen sterk. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Aarle-Rixtel

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel is geschikt voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en besparende beslissing: minder vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, houtpellets of ander organisch afval zijn stukken voordeliger dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Je woning van het gas af
 • Royale subsidies, tot wel €500 per systeem.

pelletkachel installateurs in aarle-rixtel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de details en mogelijke offerte verstuurd mag worden. Veel adviseurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen speciale vragen aangaande jouw woning. Voorbeelden zijn de categorie van uw huis, wat er aan isolatie is gedaan, de aanwezigheid van zonnepanelen, en gezinssamenstelling. Zorg dat u alles goed invult, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Met behulp van je verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als de kleur en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en selecteer een erkende installateur in Aarle-Rixtel. Vraag naar recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Aarle-Rixtel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Aarle-Rixtel?

Momenteel bestaan er veel verschillende tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.850 pelletketel en pelletkachel systemen die op de lijst staan. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het systeem. Deze tegemoetkoming vanuit de overheid voor een kachel is uiteraard verleidelijk. Het totaalbedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen de €500 en €1000. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Cayenne Angela10 (Kalor), vermogen 7,5 [KW], €500 subsidie.
 • MOON (Freepoint), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • TERRY PLUS (Extraflame), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Aarle-Rixtel. Welke maatregelen moet ik treffen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5735.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem onttrekt energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!