Pelletkachel kopen Lieshout

Vergelijk installateurs pelletketels Lieshout

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lieshout kopen biedt jou de kans om een huis duurzaam te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je pelletkorrels. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn velerlei type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Via deze pagina bekijk je accurate gegevens die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 5737

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dit heeft te maken met verscheidene aspecten. Bijvoorbeeld: type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat het mag kosten. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5737
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Zoek jij een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lieshout zeer interessant. Denk aan de Tiny van het merk EdilKaminEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een zuinige en duurzame manier om sfeer en warmte in de woonkamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het bespaart geld, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1200
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huis in de gemeente Laarbeekverbruikt 3440 kWh stroom plus nog eens 3440 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €179,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Lieshout vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Zo’n ketel werkt op biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De terugverdientijd van een pelletkachel is niet universeel. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van vermogen, de prijzen, en het type installatie. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u alleen nog de stookkosten van pellets en eventueel onderhoud.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer Nederlanders kiezen voor een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Lieshout waar specialisten u alles over de producten kunnen vertellen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Let op: prijzen van juli 2024 wisselen sterk. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Lieshout

Een innovatieve en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. De ketel is geschikt voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit type kachel is een duurzame en kostenbesparende oplossing: minder CO-2 uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, biomassa is stukken voordeliger dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €900 per product.

pelletkachel installateurs in lieshout


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke klant informatie en speciaal ook de offerte toegezonden zal worden. Veel specialisten focussen zich op hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u een aantal vragen inzake het woonobject. Bijvoorbeeld de categorie van uw huis, of de woning goed geïsoleerd is, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Na aanleiding van je informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Maak uw aanvraag concreet

  Een mooie kachel in de kamer, of een oplossing die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als ambiance en gewenste afmeting zijn belangrijk.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van enkele adviseurs en ga voor een geschikte installateur in Lieshout. Houd rekening met referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Check naderhand of de rookafvoer in orde is. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer verschillende functies uit. Functioneert de installatie niet goed? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Lieshout


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Lieshout?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel producten die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard aanlokkelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €500 en €1300. Enkele voorbeelden zijn:

 • IDRO-ALESSIA14 (Kalor), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • PRETTY AIRTIGHT (Freepoint), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • MARILENA PLUS (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Lieshout. Welke stappen moet ik ondernemen met het oog op energieneutraal leven? Op deze website kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5737.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Zeker bestaande huizen hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat neemt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!