Pelletkachel kopen Beek en Donk

Vergelijk installateurs pelletketels Beek en Donk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Beek en Donk kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning op een energiezuinige manier te stoken. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. Er zijn velerlei type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Aan de hand van onze vergelijker lees je veelzijdige informatie die van pas komen bij het vergelijken van de mogelijkheden. Er zijn grofweg drie type installaties:

  kachel installateur 5741

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei facetten. Denk aan: jouw soort woning, het doel, en wat het mag kosten. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5741
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update juli 2024)

Op zoek naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Beek en Donk een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de Canalizzata van het merk TSPOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Laarbeekgebruikt 3440 kWh stroom en nog eens 3440 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €179,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Beek en Donk vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige systemen worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m een CV-ketel. Zo’n installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die gegenereerd wordt, wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel wissel sterk. Het wordt berekend op basis van de warmtevraag, prijzen en welk type je koopt. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Daarna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Meer en meer mensen gaan voor een doelmatige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Beek en Donk waar consultants u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of een pelletkachel op voorraad kopen. Echter, prijzen in juli 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook een aanrader.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van merk/type kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Beek en Donk

Een krachtige en woning dekkende optie is de biomassaketel, we noemen dit ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Dit model wordt gebruikt voor de verwarmingsinstallatie en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als milieubewuste en prijs-interessante keuze: lagere vervuiling, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Hoge subsidies tot wel €550 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in beek-en-donk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en mogelijke offerte verstuurd kan worden. Veel uitvoerders zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In de volgende stap ziet u belangrijke vragen die gaan over jouw woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, de staat van de isolatie, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Sla geen vragen of details over, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van de data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Geef uw wensen door

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat mag het kosten? Ook variabelen als het design en de breedte van de ketel hebben invloed.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en ga aan de slag met een geschikte installateur in Beek en Donk. Let op ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Loop goed na of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Beek en Donk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Beek en Donk?

In de huidige situatie zijn er allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel installaties die zijn goedgekeurd door de overheid. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het totale vermogen (KW) van het systeem. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het totaalbedrag dat je terug kunt krijgen ligt doorgaans tussen de €850 en €1500. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • IDRO-FRANCESCA17 (Kalor), vermogen 17,1 [KW], €1400 subsidie.
 • Pauline (Gallus), vermogen 8,6 [KW], €500 subsidie.
 • COMFORT P85 (Extraflame), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Beek en Donk. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5740, 5741.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzame oplossing die slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!