Pelletkachel kopen Mariahout

Vergelijk installateurs pelletketels Mariahout

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mariahout kopen faciliteert de mogelijkheid om huizen zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden verschillende type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels pelletkachelrevolutie.nl ontdek je actuele info die van pas komen bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5738

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat is afhankelijk van velerlei variabelen. Belangrijk zijn: jouw type huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLaarbeek
Postcode5738
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31570 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mariahout zeer interessant. Een voorbeeld is de Ecofire Andres 12 Pro 3 van het merk Palazzetti LelioEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing voor lagere prijzen
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische ontsteking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Laarbeekgebruikt 3440 kWh stroom en nog eens 3440 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €179,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Mariahout vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel op CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige pelletkachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (radiatoren/vloerverwarming).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel werkt op basis van biomassa, in plaats van aardgas. In de basis zijn dat snippers, blokken of pellets van hout. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is erg variabel. Het wordt berekend op basis van het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze periode kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Meer en meer huizenbezitters preferereneen inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Mariahout waar consultants u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De prijzen van juli 2024 kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is hierom zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Experts vragen zich af of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Mariahout

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie wordt gebruikt voor de centrale verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een duurzame en prijs-interessante optie: minder vuile uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €1300 per model.

pelletkachel installateurs in mariahout


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel bedrijven werken in een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Vervolgens stellen we diverse vragen over uw huis. U kunt denken aan het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, andere duurzame verwarmingsbronnen, en aantal huisgenoten. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Op basis van de ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of juist een model die een vervanger is van de CV-ketel? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook factoren als ambiance en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Kosten en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende specialisten en ga voor een betrouwbare installateur in Mariahout. Vraag naar verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Mariahout


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Mariahout?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit duizenden pelletkachel / pelletketel producten die vallen onder deze regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel logischerwijs erg serieus. Het subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend wisselt tussen de €550 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • IDRO-MARA14 (Kalor), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • MIKA (Freepoint), vermogen 5,5 [KW], €500 subsidie.
 • LUCIA PLUS (Extraflame), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor wie de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Mariahout. Wat kan ik allemaal doen met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5738.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam product dat slim gebruik maakt van de zon en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!