Pelletkachel kopen Oirschot

Vergelijk installateurs pelletketels Oirschot

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oirschot kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar houtpellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er bestaan verschillende soorten installaties, met elk hun voordelen en nadelen. D.m.v. onze vergelijker lees jij bruikbare aanbevelingen die helpen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over drie soorten installaties:

  kachel installateur 5689

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan specifieke zaken. Belangrijk zijn: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOirschot
Postcode5689
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31610 M3
Stroomverbruik kWh3790 kWh
Gemiddelde energierekening€190,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oirschot geen gek idee. Bijvoorbeeld de Class 90 van het merk KloverOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om rendabel warmte en sfeer te creëren in de huiskamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €750
 • Gemak, comfort en sfeer voor aantrekkelijke prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Volledig automatisch
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Oirschotverbruikt 3790 kWh stroom en 3790 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €190,00 in mei 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oirschot vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zodoende komt er warmte tot stand die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De standaard pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige cv-pelletkachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je CV-ketel. Deze installatie heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De gegenereerde warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Daarna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Kan ik in een showroom kachels kopen?

Steeds meer consumenten gaan voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Oirschot waar medewerkers u de gangbare modellen kunnen verkopen. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Oirschot

Een andere goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op biomassa als houtsnippers/blokken. Deze installatie wordt gebruikt voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een duurzame en aantrekkelijke oplossing: minder broeikasuitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €600 per ketel.

pelletkachel installateurs in oirschot


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de informatie en eventuele offerte aangeleverd kan worden. De meeste specialisten werken in een bepaalde regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je een aantal vragen inzake je woonobject. Voorbeelden zijn het type woning, de staat van de isolatie, of er zonnepanelen aanwezig zijn, en het aantal gezinsleden. Wees zo volledig mogelijk, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Aan de hand van de gegevens maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook facetten als en soort kachel en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en kies voor een goed bekendstaande installateur in Oirschot. Vraag naar ervaringen van anderen en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Controleer of alles werkt. Iets niet in de haak? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oirschot


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Oirschot?

Tegenwoordig zijn er verschillende subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel of pelletkachel modellen die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs niet mis. De totale subsidie dat toepasbaar is ligt doorgaans tussen de €600 en €1300. Je kunt denken aan:

 • IDROPELLBOX 30 (EdilKamin), vermogen 27 [KW], €1400 subsidie.
 • Diana (CADEL SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • BellaVista (R) Plus (Thermorossi), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor diegene die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oirschot. Welke maatregelen moet ik treffen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 5688, 5689.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Vooral oudere huizen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente