Pelletkachel kopen Son en Breugel

Vergelijk installateurs pelletketels Son en Breugel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Son en Breugel kopen is bij uitstek geschikt om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk speciale pellets van hout. Dit omschrijven we als kleine staafjes uit geperst houtafval. Er zijn diverse modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. D.m.v. deze website doorzoek jij uitgebreide toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We maken onderscheid tussen drie soorten modellen:

  kachel installateur 5691

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan verschillende randvoorwaarden. Denk aan: soort huis, het doel, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSon en Breugel
Postcode5691
Netnummer0499 (+31499)
Gasverbruik M31820 M3
Stroomverbruik kWh3640 kWh
Gemiddelde energierekening€202,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Son en Breugel zeer interessant. Dat kan zijn de Favilla FP15 van het merk ClamEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het is relatief goedkoop, en de subsidies lopen op tot wel €1100
 • Aangename warmte voor een lage prijs
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Son en Breugelverbruikt 3640 kWh stroom en 3640 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €202,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Son en Breugel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de kamer draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dat kan via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige systemen worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m je HR ketel. Een dergelijke installatie maakt gebruik van biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Dit zijn vaak organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en dient u rekening te houden met de kosten van de pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

In de showroom een kachel kopen?

Veel woningeigenaren kiezen voor een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Son en Breugel waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom zeker zinvol.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is veel discussie of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. De maandelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Son en Breugel

Een andere is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. Dit model wordt aangeraden voor de CV installatie en voorziet in warm tapwater. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke beslissing: lagere vervuiling, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Gemiddelde subsidie van €900 per product.

pelletkachel installateurs in son-en-breugel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. Veel installateurs zijn beperkt tot een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn verschillende vragen die gaan over je woonobject. Belangrijk zijn de categorie woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en aantal huisgenoten. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Geleid door de ingevulde data kan de installateur ook iets zeggen over het minimale vermogen van de kachel.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of bij voorkeur een installatie dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het gewenste model en de beschikbare maten maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en kies voor een erkende installateur in Son en Breugel. Kijk naar referenties en eventuele lidmaatschap bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Loop goed na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Ga voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Son en Breugel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Son en Breugel?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je vindt meer dan 1.850 pelletkachel of pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het vermogen in KW van het model. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend aantrekkelijk. De tegemoetkoming dat toe te passen is loopt uiteen tussen €400 en €1250. Een aantal interessante opties:

 • Platinum 11 (Elledi), vermogen 9,9 [KW], €500 subsidie.
 • Twist 80/20 (Calimax), vermogen 10 [KW], €1400 subsidie.
 • Cuba 12 (Thermorossi), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Son en Breugel. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Hieronder hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 5690, 5691, 5692, 5694.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Uiteraard voor de eigen energievraag, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en zorgt voor warm tapwater.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!