Pelletkachel kopen Korendijk

Vergelijk installateurs pelletketels Korendijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Korendijk kopen maakt het mogelijk om een woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn diverse soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Via onze tool doorzoek je waardevolle toelichtingen die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3284

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels specifieke onderdelen. Onder andere: type woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3284
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Korendijk misschien we dé oplossing. Je kunt kiezen voor de Anna / Aurora / Julie 8 van het merk PalazzettiOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Makkelijk in gebruik en onderhoud, de terugverdientijd is interessant, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1400
 • Design en warme sfeer voor schappelijke kosten
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Altijd een optimale verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Korendijkgebruikt 3170 kWh stroom plus nog eens 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €163,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening al snel omlaag. Nu prijzen pelletkachel Korendijk vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Via dit proces ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit wordt gerealiseerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige apparaten worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de gasketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van het gebruik, de prijzen, en het model. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Daarna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en maandelijkse afschrijving.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer mensen gaan voor een luxe inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Korendijk waar monteurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (mei 2024) kunnen sterk fluctueren. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. categorie kachel en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Korendijk

Een krachtige en populaire optie is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor een centrale verwarming toepassing en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit type kachel is een groene en aantrekkelijke installatie: beperkte CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Voordelig, houtblokken of ander organisch materiaal zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1200 per model.

pelletkachel installateurs in korendijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Zo weten we naar wie de productinfo en speciaal ook de offerte verzonden mag worden. De meeste specialisten focussen zich op hun eigen streek.

 2. Specificeer type woning

  Hier volgen een aantal vragen m.b.t. jouw woonobject. U kunt denken aan het type huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of meer een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als en soort kachel en de hoogte van de kachel spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en kies voor een uitstekende installateur in Korendijk. Let op klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Ga voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Korendijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Korendijk?

Hedendaags vind je verschillende subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er zijn meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel modellen die op de ISDE-lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel logischerwijs aanlokkelijk. De tegemoetkoming waar je recht op hebt ligt tussen de €550 en €1350. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Liliana Idro (Extraflame), vermogen 22,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Medea LUX (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 11 [KW], €550 subsidie.
 • BABY 13 (FLUMENFIRE), vermogen 11,3 [KW], €565 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor diegene die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Korendijk. Waaruit kan ik kiezen richting een energieneutrale woning? In de paragraaf hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3284.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Huizen gebouwd voor 2010 kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom opwekken heeft veel voordelen. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem gebruikt energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzame installatie die gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente