Pelletkachel kopen Piershil

Vergelijk installateurs pelletketels Piershil

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Piershil kopen is bij uitstek geschikt om woningen op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je speciale pellets van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn verschillende installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels onze website doorzoek je omvangrijke adviezen die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen 3 type kachels:

  kachel installateur 3265

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en regelt warm tapwater. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat is afhankelijk van allerlei zaken. Onder andere: type woning, de wensen, en wat je bestedingsruimte is. Klik hieronder door voor meer informatie.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3265
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Piershil zeer interessant. Bijvoorbeeld de Ecofire Ginger idro 12 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een goede en zuinige optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €1300
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Korendijkverbruikt 3170 kWh stroom plus nog eens 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €163,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Piershil vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. De elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit kan door warmte lucht naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de HR ketel. Zo’n ketel heeft enkel biomassa nodig, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en heeft u enkel te maken met de stookkosten van pellets en inspectie / reparaties.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Een groot deel van de consumenten oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn speciale kachel showrooms in Piershil waar consultants u kunnen adviseren over de producten. Handig, want u kunt hier vaak direct een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Echter, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit goed voor het milieu is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Piershil

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Deze installatie wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een bewuste en kostenbesparende keuze: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €1300 per installatie.

pelletkachel installateurs in piershil


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Dat maakt dat we weten naar wie specificaties en mogelijke offerte verzonden moet worden. Veel bedrijven plaatsen kachels in hun eigen streek.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je verschillende vragen omtrent uw huis. Denk aan het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, de aanwezigheid van zonnepanelen, en het aantal bewoners. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Met behulp van je ingevulde gegevens maakt de installateur een grove inschatting van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of zelfs een model die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook randvoorwaarden als en soort kachel en gewenste afmeting spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere bedrijven en maak een keuze voor een erkende installateur in Piershil. Bekijk de beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk kritisch of de rookgasafvoer in orde is. Kies ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Iets niet in de haak? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Piershil


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Piershil?

Momenteel bestaan er diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen in KW van het modellen. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het exacte subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft loopt uiteen tussen €850 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Star 12.2C (Elledi), vermogen 11,8 [KW], €590 subsidie.
 • Vision Ermetica (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Rolo 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Piershil. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Hierna kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 3265.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Ouder woningen (van voor 2000) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die gebruik maakt van energie van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!