Pelletkachel kopen Zuid-Beijerland

Vergelijk installateurs pelletketels Zuid-Beijerland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Zuid-Beijerland kopen stelt jou in staat om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar unieke korrels van hout. Eigenlijk zijn dit geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We onderscheiden diverse soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door deze website lees je actuele raadgeving die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 soorten kachels:

  kachel installateur 3284

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt ook voor warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat wordt bepaald door meerdere variabelen. Denk aan: type huis, het stoomniveau, en hoeveel je te besteden hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3284
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Zuid-Beijerland zeker een goede optie. Neem bijvoorbeeld de Klizia 12 air van het merk Kalon / Giove GroupNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om het aangenaam warm te maken in de huiskamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €500
 • Innovatieve verwarmingsoplossing met een laag kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Relatief weinig onderhoud
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De (ingebouwde) kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Korendijkgebruikt 3170 kWh stroom en stookt 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €163,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Zuid-Beijerland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker stelt het verbrandingsproces in werking. Externe luchttoevoer bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je CV-ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Voorbeelden hiervan zijn plantenresten, takken of houtblokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt effectief overgebracht op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type ketel. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en resteren alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren overwegen een krachtige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Zuid-Beijerland waar adviseurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier gewoon een model bestellen of showroommodellen met korting kopen. Let op: prijzen van mei 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. De mening lopen uiteen of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Zuid-Beijerland

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Het systeem wordt gebruikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en het warme water in huis. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Het wordt gekenmerkt als duurzame en prijstechnisch interessante installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €850 per product.

pelletkachel installateurs in zuid-beijerland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welk adres details en uiteraard de offerte verzonden kan worden. Veel installateurs werken in een afgekaderd werkgebied.

 2. Specificeer type woning

  In stap 2 treft u verschillende vragen met betrekking tot je huis. Denk aan de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal huisgenoten. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Middels de data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of bij voorkeur een systeem dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook variabelen als het gewenste model en de beschikbare maten zijn beslissend.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende experts en ga in zee met een professionele installateur in Zuid-Beijerland. Vraag naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Bekijk goed of er een goede afvoer wordt aangebracht. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Probeer het systeem grondig uit. Is iets niet in orde? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Zuid-Beijerland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Zuid-Beijerland?

Momenteel bestaan er verscheidene regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je vindt meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel systemen die op de ISDE-lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend erg serieus. De tegemoetkoming dat toepasbaar is wisselt tussen de €400 en €1300. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • RODI steel (Elledi), vermogen 12,4 [KW], €1400 subsidie.
 • Fire HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • Vigo II (Ecoforest), vermogen 9,7 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor wie gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Zuid-Beijerland. Welke maatregelen moet ik treffen om een energieneutraal huis te realiseren? Onderstaand hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 3284.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen gaan al snel 30 – 40% minder gas verbruiken.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem benut de energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk product dat gebruik maakt van energie van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!