Pelletkachel kopen Goudswaard

Vergelijk installateurs pelletketels Goudswaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Goudswaard kopen faciliteert de mogelijkheid om het huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er zijn verscheidene kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Met behulp van de pelletkachel-vergelijker lees je omvangrijke info die een bijdrage leveren aan het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit drie type kachels:

  kachel installateur 3267

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dit heeft te maken met specifieke onderdelen. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3267
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Interesse in een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Goudswaard zeer interessant. Denk aan de B8N / CORY B8 van het merk L’ArtisticoOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een duurzame en groene keuze om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Design en warme sfeer tegen een scherpe prijs
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Korendijkgebruikt 3170 kWh stroom plus 3170 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energienota van €163,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Goudswaard vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In de pelletkachel verstookt men pellets. Dit zijn kleine houten korrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels kunnen rechtstreeks gekoppeld worden aan de CV (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je CV-ketel. Zo’n installatie stookt op biomassa, en geen aardgas. Doorgaans zijn dit snippers, blokken of pellets van hout. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt afgegeven op het leidingwater van je CV-installatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u nog te maken met de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

In de showroom een kachel kopen?

Een groot deel van de consumenten oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Goudswaard waar experts u de gangbare modellen kunnen verkopen. Prima service, en u kunt eenvoudig een bestelling doen of een showroommodel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 zijn ontzettend divers. Installateurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn houtkorrels van geperst zuiver hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door soort kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Goudswaard

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. Het systeem draagt zorg voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Dit segment is een bewuste en besparende beslissing: beperkte CO-2 belasting, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkope keuze, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Relatief lage uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in goudswaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar wie de productinfo en misschien de offerte verstuurd kan worden. Veel monteurs zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  In stap 2 treft u verschillende vragen inzake het huis. Bijvoorbeeld het type huis, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door uw ingevulde data kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een oplossing die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als ambiance en de maatvoering maken deel uit van de beslissing.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en selecteer een geschikte installateur in Goudswaard. Bekijk de referenties en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Controleer of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Loopt je tegen problemen aan? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Goudswaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Goudswaard?

Hedendaags vind je diverse tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er zijn meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel installaties waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Dat maakt de aanschaf van deze kachels ontegenzeggelijk aanlokkelijk. Het bedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend varieert tussen de €450 en €1350. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Fusion 12.2C (Elledi), vermogen 11,8 [KW], €590 subsidie.
 • Smart (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,5 [KW], €500 subsidie.
 • Luna 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn meerdere opties voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Goudswaard. Wat zijn de mogelijkheden als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 3267.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Ouder woningen (van voor 2000) hebben hier veel belang bij.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem profiteert van energie uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!