Pelletkachel kopen Nieuw-Beijerland

Vergelijk installateurs pelletketels Nieuw-Beijerland

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Nieuw-Beijerland kopen is bij uitstek geschikt om het huis op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verbruikt geen duur en vervuilend gas, maar pelletkorrels. Het betreft geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Je vindt velerlei installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Door middel van onze website tref jij praktische toelichtingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 soorten installaties:

  kachel installateur 3264

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal in de woonkamer gemonteerd.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Vaak aangesloten op radiator / vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt het hele huis en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan diverse factoren. Dit zijn natuurlijk: huis-specificaties, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteKorendijk
Postcode3264
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Nieuw-Beijerland wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de LX up 12 Cru-z van het merk CMGOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Eenvoudig te installeren, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1350
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. De kachel in de woonkamer verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Korendijkgebruikt 3170 kWh stroom plus 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €163,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Nieuw-Beijerland vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het betreft kleine houten staafjes, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een CV-pelletkachel?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit wordt gerealiseerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de CV-ketel. Deze installatie werkt op biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. Normaal gesproken kies je houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van het gebruik, de prijzen, en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Een kachel kopen in een showroom?

Aanzienlijk veel woningeigenaren denken na over een efficiënte inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Nieuw-Beijerland waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien een bestelling doornemen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van mei 2024 zijn ontzettend divers. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daarom zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort kachel en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Nieuw-Beijerland

Een nieuwe populaire optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. De pelletketel draagt zorg voor de CV installatie en warm water uit de kraan. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Dit segment is een bewuste en prijstechnisch interessante mogelijkheid: minder CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, houtblokken of ander organisch materiaal zijn stukken voordeliger dan gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per systeem.

pelletkachel installateurs in nieuw-beijerland


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en tevens de offerte verzonden mag worden. De meeste monteurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen relevante vragen die gaan over de woning. Denk aan de grootte van de woning de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de grootte van het huishouden. Vul alles zo goed mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Op basis van deze informatie maakt de installateur een grove inschatting van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of liever een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als de kleur en de grootte zijn beslissend.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere monteurs en maak een keuze voor een professionele installateur in Nieuw-Beijerland. Kijk naar recensies en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Bekijk kritisch of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een groot buffervat voor voldoende warm water. Test het systeem zorgvuldig. Ontstaan er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Nieuw-Beijerland


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Nieuw-Beijerland?

Recent kun je gebruik maken van veel verschillende regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.750 pelletketel & pelletkachel installaties die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk niet misselijk. Het totaalbedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen de €450 en €1350. Je kunt denken aan:

 • Fusion 12.2 (Elledi), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • Vision HR (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 6,3 [KW], €500 subsidie.
 • Palma rusticque 8 (DZ), vermogen 7,8 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Nieuw-Beijerland. Welke stappen moet ik ondernemen als ik helemaal van het gas af wil? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 3264.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat zonlicht omzet in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!