Pelletkachel kopen Cromstrijen

Vergelijk installateurs pelletketels Cromstrijen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Cromstrijen kopen biedt jou de kans om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houten pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Er is keuze uit meerdere modellen en installaties, met unieke specificaties en voordelen. Aan de hand van deze website lees jij praktische info die van dienst kunnen zijn bij het vergelijkingsproces van deze modellen. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 3281

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat is afhankelijk van verschillende onderdelen. We spreken over: jouw soort huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteCromstrijen
Postcode3281
Netnummer0186 (+31186)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh3220 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Cromstrijen geen gek idee. Dat kan zijn de Slim Quadro Idra van het merk ThermorossiOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is gemakkelijk te bedienen, het bespaart geld, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1150
 • Warmte en comfort voor aantrekkelijke prijzen
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De (ingebouwde) kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Cromstrijengebruikt 3220 kWh stroom en 3220 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energienota van €160,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Cromstrijen vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, afkomstig van resthout. De elektrische ontsteker zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De reeds besproken pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een HR ketel. Een dergelijke installatie stookt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van je CV.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het verbruik, de prijzen en welk type je koopt. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 6 jaar. Daarna kunt u fors besparen op de stookkosten en betaalt u enkel de prijzen van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio consumenten neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Er zijn speciale kachel showrooms in Cromstrijen waar adviseurs u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook gewoon een model bestellen of een showroommodel in de aanbieding kopen. De marktprijzen (mei 2024) zijn erg wisselend. Aanbieders en monteurs vergelijken is vanzelfsprekend wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Cromstrijen

Een nieuwe totale-woning-installatie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Dit model is geschikt voor aansturing van radiatoren/vloerverwarming en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Het betreft een bewuste en voordelige mogelijkheid: minder CO-2 belasting, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Voordelig, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoop vergeleken met gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per systeem.

pelletkachel installateurs in cromstrijen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Graag horen wij naar wie specificaties en misschien de offerte verstuurd mag worden. Veel monteurs zijn actief in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf de woning

  Nu volgen relevante vragen omtrent je huis. Relevant zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Na aanleiding van je informatie kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel als designstuk, of meer een systeem die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook facetten als de kleur en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende leveranciers en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Cromstrijen. Vraag om referenties en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Test het systeem zorgvuldig. Loopt je tegen problemen aan? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Cromstrijen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Cromstrijen?

Recent kun je gebruik maken van verschillende subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er bestaan duizenden pelletketel of pelletkachel producten die vallen onder deze regeling. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is wordt getekend door het vermogen in KW van het modellen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat toepasbaar is varieert tussen de €700 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Novella Plus Evo / Viviana Plus Evo (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.
 • Free (COLA srl -Gruppo Ferroli), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.
 • ORIONE (Ferroli), vermogen 12,7 [KW], €635 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Cromstrijen. Wat moet ik precies doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 3280, 3281.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een oplossing die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente