Pelletkachel kopen Blokker

Vergelijk installateurs pelletketels Blokker

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Blokker kopen biedt jou de kans om je huis op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Het gaat om geperste houtkorrels gemaakt van restafval. We hebben te maken met verscheidene modellen en installaties, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Geholpen door onze website ontdek jij actuele adviezen die van pas komen bij het kiezen van een goede kachel + monteur. In de praktijk hebben we het over 3 soorten installaties:

  kachel installateur 1695

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat ligt aan specifieke zaken. Onder andere: soort huis, het doel van de kachel, en wat het mag kosten. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1695
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Blokker zeer interessant. Een voorbeeld is de Venus van het merk EcoforestOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier voor sfeer en warmte in de huiskamer. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en u heeft recht op subsidies tot wel €1200
 • Genieten van sfeer en warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Een zeer hoog rendement
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel wordt op die manier ontlast, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Hoornverbruikt 2780 kWh stroom en 2780 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €139,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Blokker vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, geproduceerd van samengeperste houtvezels. De elektrische ontsteker maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een goed substituutvoor een CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Doorgaans zijn dit houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het soort kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en resteren alleen nog de kosten van de pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Flink wat Nederlanders oriënteren zich op een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Blokker waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Doorgaans kunt u hier eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. Let op: prijzen van mei 2024 zijn erg wisselend. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor zeker zinvol.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van soort installatie en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Blokker

Een effectieve en totale-woning-installatie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op snippers, blokken of pellets van hout. Het systeem kan benut worden voor de CV installatie en warm tapwater. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Dit segment is een milieuvriendelijke en aantrekkelijke oplossing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Goedkope keuze, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn goedkoper dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Interessant subsidie tot €700 per ketel.

pelletkachel installateurs in blokker

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste adviseurs plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Vervolgens stellen we diverse vragen m.b.t. de woning. Voorbeelden zijn het soort huis, welke isolatie er is aangebracht, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Met behulp van de data kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Een mooie kachel in de kamer, of meer een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als uitstraling en de maatvoering spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke aanbieders en ga in zee met een geschikte installateur in Blokker. Vraag om reviews en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis installeren. Bekijk goed of de rookgasafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Test het systeem zorgvuldig. Is er sprake van een defect? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Blokker


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Blokker?

Er zijn op dit moment allerlei tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. We hebben het over meer dan 1.900 pelletketel / pelletkachel modellen die op de lijst staan. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel overduidelijk aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen €700 en €1000. Enkele voorbeelden zijn:

 • Lia Plus (CS-Thermos), vermogen 7,3 [KW], €500 subsidie.
 • 98Cayenne.8-G (AMG S.p.A.), vermogen 7,6 [KW], €500 subsidie.
 • Video Black LX up 9 (CMG), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Blokker. Waaruit kan ik kiezen om mijn woning energieneutraal te maken? Hierna geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 1695.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een serieuze concurrent voor de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie benut de warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat slim gebruik maakt van de zon en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!