Pelletkachel kopen Gassel

Vergelijk installateurs pelletketels Gassel

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Gassel kopen opent nieuwe deuren om huizen duurzaam te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit cilindervormige korrels geproduceerd uit afval. Er zijn meerdere soorten installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. D.m.v. de pelletkachel-vergelijker check je handige adviezen die nuttig zijn bij het vergelijken van de mogelijkheden. Je kunt kiezen uit drie type installaties:

  kachel installateur 5438

 1. Pelletkachel: design warme sfeerhaard, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende aspecten. Dit zijn natuurlijk: jouw type huis, wat het doel is, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5438
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar eem manier om de woonkamer op een sfeervolle manier te verwarmen? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Gassel zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Ecofire Dani 7 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het vergt weinig onderhoud, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €700
 • Warmte en comfort, ook voor een laag budget
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook voor het aansturen van de centrale verwarming. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Gravegebruikt 3180 kWh stroom en nog eens 3180 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde maandelijkse energierekening van €166,00 in mei 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Gassel vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Wat volgt is opstijgende warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV verwarmt meerdere ruimtes. Dit kan door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige kachels kunnen op de CV worden aangesloten (radiatoren/vloerverwarming).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor de gasketel. Deze ketel werkt op biomassa, en heeft dus geen gas nodig. Hiervoor gebruikt men snippers, blokken of pellets van hout. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van jouw CV.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is tamelijk flexibel. Dit wordt berekend aan de hand van de warmtevraag, prijzen en het merk/model. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de kosten van de pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer mensen kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Gassel waar medewerkers u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan u de kachels zien, en bovendien direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in mei 2024 zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is daardoor wel zo verstandig.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door het merk/type en en jouw gezinssituatie (aantal verstookte pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Gassel

Een andere full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. De pelletketel kan gebruikt worden voor verwarming van de woning en warm tapwater om te wassen en douchen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Dit segment is een groene en prijs-interessante oplossing: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Geld besparend, houtpellets of blokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1400 per systeem.

pelletkachel installateurs in gassel


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo is het duidelijk naar wie de productinfo en tevens de offerte toegezonden mag worden. De meeste adviseurs zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Beschrijf de woning

  Hier volgen verschillende vragen aangaande je woning. Relevant zijn het soort woning, welke isolatie er is aangebracht, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en aantal inwonende mensen. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Middels uw verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of juist een product die in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook facetten als uitstraling en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke experts en maak een keuze voor een erkende installateur in Gassel. Let op ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Kijk na of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een buffervat dat genoeg water kan bevatten. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Iets niet in de haak? Vraag na een oplossing bij het pelletkachel installatiebedrijf in Gassel


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Gassel?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.750 pelletkachel en pelletketel modellen die gedekt worden door de regeling. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend zeer belangrijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen €450 en €1450. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Rolling 10 air (Kalon / Giove Group), vermogen 9,3 [KW], €500 subsidie.
 • TERMO GIOVE (Ferroli), vermogen 22,9 [KW], €1400 subsidie.
 • Viviana (Extraflame), vermogen 10,3 [KW], €515 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er bestaan allerlei alternatieven voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Gassel. Wat moet ik precies doen als ik streef naar nul op de meter? In de paragraaf hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5438.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de buitenlucht of bodem.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat de zon gebruikt voor energie en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!