Pelletkachel kopen Escharen

Vergelijk installateurs pelletketels Escharen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Escharen kopen stelt je in de gelegenheid om uw woning op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. We onderscheiden tal van type installaties, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Via onze tool doorzoek je omvangrijke informatie die een bijdrage leveren aan het laten plaatsen van een pelletkachel. Je kunt kiezen uit drie type modellen:

  kachel installateur 5364

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat wordt bepaald door velerlei onderdelen. Denk aan: type huis, de wensen, en het budget. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5364
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Escharen iets om te overwegen. Bijvoorbeeld de Free van het merk COLA srl -Gruppo FerroliOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om zowel warmte als sfeer in de woonkamer te halen. Eenvoudig te installeren, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €950
 • Aangename warmte, voor betaalbare prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Veilige en regelbare warmte
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Graveverbruikt 3180 kWh stroom en nog eens 3180 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €166,00 in juli 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Escharen vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Externe luchttoevoer zorgt voor zuurstof voor de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

De reguliere pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat is een optie via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief i.v.m je gasketel. Deze installatie stookt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Standaard kiest men voor plantenresten, takken of houtblokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven op het leidingwater van jouw centrale verwarmingsinstallatie.

Met welke terugverdientijd voor mijn pelletkachel moet ik rekening houden?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u nog te maken met de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer mensen denken na over een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Escharen waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. U kunt daar vaak meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De huidige prijzen (juli 2024) wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is om deze reden zeer aan te raden.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn feitelijk geperste houtkorrels. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. De mening lopen uiteen of deze manier wel milieuvriendelijk is. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. het merk/type en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Escharen

Een andere populaire optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De ketel is toepasbaar voor het centrale verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Dit type kachel is een milieuvriendelijke en prijstechnisch interessante optie: minder broeikasuitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Bezuinigen, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Gemiddelde subsidie van €600 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in escharen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Zo is het duidelijk naar welk adres details en misschien de offerte aangeleverd moet worden. De meeste uitvoerders focussen zich op een expliciet gebied.

 2. Beschrijf de woning

  Hierna zie je een aantal vragen met betrekking tot jouw woning. Relevant zijn het type huis, de mate van isolatie, het aantal zonnepanelen, en het aantal bewoners. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Aan de hand van uw gegevens kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of bij voorkeur een product dat in de volledige centrale verwarming kan voorzien? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook variabelen als kleur / design en de grootte kunnen impact hebben.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale adviseurs en ga aan de slag met een uitstekende installateur in Escharen. Vraag naar klantervaringen en diploma’s (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten installeren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel op de gewenste plek installeren. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Ga voor een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Neem de gehele installatie goed door. Is er sprake van een defect? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Escharen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Escharen?

Hedendaags vind je allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er bestaan meer dan 1.900 pelletketel & pelletkachel producten die op de lijst staan. Het exacte bedrag van de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel vanzelfsprekend verleidelijk. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is loopt uiteen tussen €850 en €1100. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • PS-15-2 (JustFire), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.
 • COSTANZA IDRO (Extraflame), vermogen 17 [KW], €1400 subsidie.
 • Serena / Slim 6,5 (EvaCalor), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn meerdere opties voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Escharen. Wat zijn voor mij de opties richting een energieneutrale woning? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5364.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Met name oudere woningen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Minstens zo interessant als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem haalt energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en voorziet in warm water in huis.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!