Pelletkachel kopen Dalem

Vergelijk installateurs pelletketels Dalem

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Dalem kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw huis zonder aardgas te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn kleine staafjes uit geperst houtafval. Er bestaan verscheidene type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van pelletkachelrevolutie.nl bekijk je actuele toelichtingen die ondersteuning bieden bij het laten plaatsen van een pelletkachel. We onderscheiden drie type modellen:

  kachel installateur 4213

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt ook voor warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door specifieke onderdelen. Onder andere: jouw type huis, het doel, en het budget. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieZuid-Holland
GemeenteGorinchem
Postcode4213
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31100 M3
Stroomverbruik kWh2710 kWh
Gemiddelde energierekening€133,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update april 2024)

Zoek jij een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Dalem misschien we dé oplossing. Neem bijvoorbeeld de FENICE 80 CANALIZZABILE van het merk FerroliOok de kachels van Nordic Fire zijn populair. Het betreft een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Makkelijk in gebruik en onderhoud, schoner dan de houtkachel, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €700
 • Aangename warmte, ook voor de kleine portemonnee
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Een zeer hoog rendement
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Gorinchemgebruikt 2710 kWh stroom en 2710 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energierekening van €133,00 in april 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Dalem vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten voorziet de vlam van zuurstof. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dit is mogelijk via buizen waardoor warme lucht wordt geblazen. Sommige installaties worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor je gasketel. Een dergelijke installatie heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De geschatte terugverdientijd van de pelletkachel loopt zeer uiteen. Het wordt berekend op basis van gebruik, de prijzen, en het model. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en dient u rekening te houden met de inkoopprijs van pellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer consumenten overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Bezoek eens kachel showrooms in Dalem waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Wel zo gemakkelijk, want u kunt hier ook een bestelling doorgeven of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in april 2024 wisselen sterk. Aanbieders en monteurs vergelijken is daardoor een wijs besluit.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Dalem

Een effectieve en handige mogelijkheid is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt houtsnippers of houtblokken. De installatie zorgt voor de verwarmingsinstallatie en warm water om te douchen en wassen. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en besparende keuze: beperkte CO-2 belasting, en de gaskraan gaat dicht.
 • Goedkope keuze, houtsnippers en pellets zijnrelatief goedkoop
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Je woning van het gas af
 • Interessant subsidie tot €1500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in dalem


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en tevens de offerte verstuurd mag worden. Veel installateurs zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Specificeer type woning

  Wat volgt zijn diverse vragen m.b.t. de woning. Belangrijk zijn het soort woning, de staat van de isolatie, andere duurzame verwarmingsbronnen, en de omvang van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Gebaseerd op je data maakt de installateur een grove inschatting van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of puur een systeem dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als het design en de hoogte van de kachel zijn beslissend.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van meerdere leveranciers en ga in zee met een goed bekendstaande installateur in Dalem. Let op klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Bekijk goed of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een buffervat met meer dan genoeg wateropslag. Controleer of alles werkt. Functioneert de installatie niet goed? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Dalem


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Dalem?

Er zijn op dit moment allerhande subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit duizenden pelletketel en pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt mede bepaald door het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel ontegenzeggelijk extra interessant. De totale subsidie dat toepasbaar is schommelt tussen de €550 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Comfort Idro (Extraflame), vermogen 12,6 [KW], €1400 subsidie.
 • OSTRO IDRO 35 (Dielle SRL), vermogen 33 [KW], €1650 subsidie.
 • Tesi (CS-Thermos), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er bestaan allerlei alternatieven voor de consument die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Dalem. De vraag is; wat kan ik doen richting een energieneutrale woning? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 4213.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Een dergelijk systeem neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!