Pelletkachel kopen Ottersum

Vergelijk installateurs pelletketels Ottersum

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Ottersum kopen maakt het mogelijk om uw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. We hebben te maken met verschillende kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Dankzij deze website bekijk je samengestelde aanbevelingen die helpen bij het aankopen van een installatie. We maken onderscheid tussen 3 installaties:

  kachel installateur 6595

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, geschikt voor woonkamer / keuken.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Vaak noemen we dit een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat is afhankelijk van meerdere variabelen. Bijvoorbeeld: jouw soort huis, het doel, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6595
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update mei 2024)

Behoefte aan een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Ottersum iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de RFE Aria P 6,5 kW van het merk Jolly Mec Caminetti S.p.A.Of natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het is gemakkelijk te bedienen, het is zeker niet duur, en u heeft recht op subsidies tot wel €900
 • Design en warme sfeer voor een lage prijs
 • 100% milieuvriendelijke en ecologisch verantwoord
 • Veilige en regelbare warmte
 • hoge gebruiksgemak dankzij de automatische ontsteking
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Gennepverbruikt 3380 kWh stroom en 3380 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €177,00 in mei 2024. Door gebruik te maken van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Ottersum vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer voorziet de vlam van zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De standaard pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat is een optie door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige kachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m je gasketel. Een dergelijk systeem gebruikt als brandstof biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV-installatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is tamelijk flexibel. Er spelen zaken een rol zoals; het vermogen, de prijzen, en het type installatie. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 6 jaar. Zodra deze periode is verstreken begint het besparen pas echt en dient u rekening te houden met de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio woningeigenaren overwegen een rendementvolle inbouw pelletkachel die past in het interieur. We zien steeds meer kachel showrooms in Ottersum waar installateurs u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u direct een bestelling plaatsen of direct een systeem kopen en meenemen. De prijzen van mei 2024 fluctueren enorm. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De maandelijkse kosten van een pelletkachel komen tot stand door categorie kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Ottersum

Een andere goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt snippers, blokken of pellets van hout. De biomassaketel is toepasbaar voor een CV toepassing en voorziet in warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het betreft een duurzame en besparende beslissing: minder uitstoot van CO-2, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Geld besparend, houtpellets of ander organisch afval zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Biomassaproducten zijn hernieuwbaar en ecologisch verantwoord
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €550 per product.

pelletkachel installateurs in ottersum


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Graag horen wij naar welke persoon de specificaties en tevens de offerte toegezonden moet worden. Veel adviseurs plaatsen kachels in een bepaalde regio.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u wat vragen die gaan over uw woonobject. Onder andere het type woning, of de woning goed geïsoleerd is, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en het aantal bewoners. Het correct invullen van de info is belangrijk, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Op basis van uw verstrekte info kan de installateur een schatting maken van het benodigde vermogen.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of meer een oplossing dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat is het budget? Ook zaken als ambiance en de breedte van de ketel zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke leveranciers en ga voor een geschikte installateur in Ottersum. Houd rekening met klantervaringen en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Kijk na of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Loopt je tegen problemen aan? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Ottersum


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Ottersum?

Er zijn op dit moment verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er bestaan meer dan 1.800 pelletketel / pelletkachel modellen waarbij een subsidie mogelijk is. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel ontegenzeggelijk verleidelijk. Het bedrag dat toepasbaar is ligt tussen de €500 en €1450. Een aantal interessante opties:

 • Murano Mirror D12 (Mondena Italia), vermogen 12 [KW], €600 subsidie.
 • Klizia 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Point2 (Italiana Camini), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor wie volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Ottersum. Wat moet ik precies doen om mijn woning energieneutraal te maken? Onderstaand hebben we een lijst geplaatst met ideeën voor postcodegebied 6595.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Zeker bestaande huizen kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Het apparaat onttrekt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een product dat de energie van de zon gebruikt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!