Pelletkachel kopen Milsbeek

Vergelijk installateurs pelletketels Milsbeek

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Milsbeek kopen is bij uitstek geschikt om jouw huis duurzaam te verwarmen. In plaats van gas gebruik je pellets. Eigenlijk zijn dit houtkorrels van geperst, zuiver hout. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere modellen en installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Middels deze website check jij accurate info die nuttig zijn bij het kiezen van een goede kachel + monteur. We maken onderscheid tussen drie type kachels:

  kachel installateur 6596

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Voor welke soort kachel moet ik gaan? Dat wordt bepaald door diverse aspecten. Belangrijk zijn: huis-specificaties, het doel van de kachel, en wat je bestedingsruimte is. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieLimburg
GemeenteGennep
Postcode6596
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3380 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Milsbeek wellicht iets voor jou. Bijvoorbeeld de Ecofire Martina idro lux 15 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een goede en zuinige optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Gemakkelijk te plaatsen, het bespaart geld, en er zijn interessante subsidies, tot wel €1100
 • Gemak, comfort en sfeer met een laag kostenplaatje
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • geen kans op een koolmonoxide vergiftiging
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Gennepverbruikt 3380 kWh stroom en nog eens 3380 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €177,00 in juli 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Milsbeek vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Er is een elektrische ontsteker die zorgt dat de pellets branden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Op deze wijze komt er warmte vrij die weer terug de woning in gaat.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit wordt gerealiseerd door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige pelletkachels kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

Wanneer moet ik kiezen voor een biomassaketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor de HR ketel. Zo’n apparaat werkt op biomassa, aardgas is dan verledentijd. Hiervoor gebruikt men houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Veel aspecten hebben invloed; verbruik, de prijzen en het merk kachel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Na deze periode kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de kosten van de pellets en eventueel onderhoud.

Een kachel kopen in een showroom?

Veel huizenbezitters gaan voor een inbouw pelletkachel die past in het interieur. Er zijn speciale kachel showrooms in Milsbeek waar medewerkers u alles over de producten kunnen vertellen. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een pelletkachel op voorraad kopen. Let op: prijzen van juli 2024 wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is dan ook zeer aan te raden.

Wat zijn pellets en wat kosten ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Milsbeek

Een andere populaire optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op plantenresten, takken of houtblokken. Deze installatie kan benut worden voor een CV toepassing en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het wordt gekenmerkt als milieuvriendelijke en voordelige beslissing: lagere vieze CO-2 uitstoot, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Goedkoop, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn stukken voordeliger dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1050 per ketel.

pelletkachel installateurs in milsbeek


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Op die manier weten wij naar wie specificaties en wellicht een offerte verstuurd moet worden. De meeste uitvoerders zijn beperkt tot een eigen regio.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen een aantal vragen omtrent je huis. Bijvoorbeeld het soort woning, de isolatiewaarden, of er ook zonnepanelen aanwezig zijn, en de grootte van het huishouden. Wees zo volledig mogelijk, dan kan de offerte goed aansluiten bij uw wensen. Op basis van uw informatie kan de installateur een zinnige raming maken van hoeveel vermogen er nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel die in het oog springt, of meer een installatie dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wilt u maximaal betalen? Ook zaken als het design en de hoogte van de kachel zijn belangrijk.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende adviseurs en maak een keuze voor een betrouwbare installateur in Milsbeek. Bekijk de beoordelingen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur komt de pelletkachel of ketel bij u thuis installeren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Controleer of alles werkt. Is er sprake van een defect? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Milsbeek


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Milsbeek?

Er zijn op dit moment meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit duizenden pelletketel & pelletkachel systemen die vallen onder deze regeling. De investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend niet misselijk. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt doorgaans tussen €700 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • A 10 Retro / A 10 Style (Moretti Design), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Layer 8 air (Kalon / Giove Group), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • Classica2 (Italiana Camini), vermogen 8,2 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn meerdere opties voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Milsbeek. De vraag is; wat kan ik doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Onderstaand kan jij direct meer lezen over deze investeringen voor postcodegebied 6596.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie maakt slim gebruik van warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat gebruik maakt van energie van de zon om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!