Pelletkachel kopen Geldrop-Mierlo

Vergelijk installateurs pelletketels Geldrop-Mierlo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Geldrop-Mierlo kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn korrels van hout uit geperst houtafval. We onderscheiden velerlei soorten kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Door gebruik te maken van onze vergelijker check jij praktische informatie die nuttig zijn bij het aankopen van een installatie. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5660

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: geen aardgas meer, zorgt voor verwarming en zorgt tevens voor warm tapwater. Ook wel pelletketel genoemd.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dat wordt bepaald door verschillende randvoorwaarden. Bijvoorbeeld: soort huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5660
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Geldrop-Mierlo zeker een goede optie. Een voorbeeld is de Extra Stove ESP 16 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een milieuvriendelijke manier om rendabel warmte en sfeer te creëren in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, schoner dan de houtkachel, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Genieten van sfeer en warmte voor een lage prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel in de woonkamer gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Geldrop-Mierloconsumeert 3170 kWh stroom plus nog eens 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energienota van €168,00 in mei 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Geldrop-Mierlo vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn cilindervormige staafjes, ontwikkeld van zaagsel of overblijfselen van hout. Een elektrisch ontstekingspatroon maakt dat pellets worden verbrand. Verse lucht van binnen of buiten bezorgt de nodige zuurstof. Op deze manier ontstaat er warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De reeds besproken pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een CV-pelletkachel doet nog iets meer dan dat. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige systemen worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor de HR ketel. Deze ketel stookt op biomassa, en dus geen gas. In de basis zijn dat natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gewonnen warmte wordt gebruikt om leidingwater te verwarmen van je CV.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is niet universeel. Het is afhankelijk van variabelen als het verbruik, de prijzen en het model. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna begint het besparen pas echt en betaalt u enkel de prijs van de houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Legio bewoners oriënteren zich op een luxe inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Ga gerust eens naar kachel showrooms in Geldrop-Mierlo waar medewerkers u kunnen adviseren over de producten. U kunt daar vaak eenvoudig een bestelling doen of een voorradig model kopen. De actuele prijzen van mei 2024 zijn nogal variabel. Installateurs vergelijken is dus geen gek idee.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of deze manier wel milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Geldrop-Mierlo

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Deze pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Het systeem kan gebruikt worden voor het CV systeem en het warme water in huis. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit type kachel is een duurzame en prijs-interessante oplossing: minder vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Besparend, houtsnippers en pellets zijnlang niet zo duur als gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €800 per systeem.

pelletkachel installateurs in geldrop-mierlo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  Op die manier weten wij naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd kan worden. De meeste monteurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Omschrijf uw woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen over jouw huis. Relevant zijn het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Geleid door de verstrekte info kan de installateur ook iets zeggen over welk vermogen nodig is.

 3. Geef uw wensen door

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of zelfs een product die zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook facetten als kleur / design en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van enkele monteurs en ga in zee met een geschikte installateur in Geldrop-Mierlo. Vraag naar referenties en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Jouw installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Loop goed na of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Geldrop-Mierlo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Geldrop-Mierlo?

Tegenwoordig zijn er verscheidene opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. Er zijn duizenden pelletketel en pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel uiteraard niet mis. De tegemoetkoming dat hiervoor gereserveerd is schommelt tussen de €800 en €1400. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Idrosally (EdilKamin), vermogen 14 [KW], €1400 subsidie.
 • TILE³ PLUS (CADEL), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Model 6000 (Thermorossi), vermogen 10,8 [KW], €540 subsidie.

Op welke manier kan ik mijn woning verder verduurzamen?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Geldrop-Mierlo. Wat zijn voor mij de opties met het oog op energieneutraal leven? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5563, 5660, 5661, 5662, 5663, 5664, 5665, 5666, 5667.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Zeker bestaande huizen kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Om te gebruiken voor je eigen stroomvraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke installatie die in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente