Pelletkachel kopen Valkenswaard

Vergelijk installateurs pelletketels Valkenswaard

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Valkenswaard kopen is bij uitstek geschikt om je woning op een energiezuinige manier te stoken. Als alternatief voor gas gebruik je unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn verscheidene type installaties, ieder met hun eigen pluspunten. Middels de pelletkachel-vergelijker vind jij uitgebreide raadgeving die van pas komen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Feitelijk zijn er drie soorten kachels:

  kachel installateur 5551

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Let op: soms wordt het een pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat ligt aan allerlei zaken. Dit zijn natuurlijk: jouw soort huis, het doel, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteValkenswaard
Postcode5551
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Een pelletkachel laten installeren in de huiskamer (Update mei 2024)

Geïnteresseerd in een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Valkenswaard een uitstekende optie. Neem bijvoorbeeld de Libeccio 60 EVO van het merk Dielle SRLEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een toegankelijke en ‘groene’ optie om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Eenvoudig te installeren, het bespaart geld, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1050
 • Innovatieve verwarmingsoplossing, en nog betaalbaar ook
 • Gebruikt hernieuwbare, duurzame energie
 • Zeer gemakkelijke installatie
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Realiseren een schone verbranding
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV werkt samen met de bestaande CV-ketel. Dat is handig! De kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huis in de gemeente Valkenswaardgebruikt 3270 kWh stroom plus 3270 m3 gas wat uitmondt in een gemiddelde energierekening van €169,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Valkenswaard vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, gemaakt van zaagsel en snippers. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Lucht uit de kamer of van buiten zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zo wordt warmte gegenereerd die weer terug de woning in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Zo’n systeem werkt op basis van biomassa, en dus geen gas. Normaal gesproken kies je houtpellets of blokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De gewonnen warmte wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Het wordt berekend op basis van vermogen, de prijzen, en het merk/model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en blijven alleen nog de variabele pelletkosten en maandelijkse afschrijving.

Een kachel kopen in een showroom?

Meer en meer Nederlanders kiezen voor een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Valkenswaard waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. U kunt daar vaak direct een bestelling plaatsen of aanbiedingen van showmodellen kopen. De marktprijzen (mei 2024) wisselen sterk. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Onderzoek moet nog uitwijzen of hier gesproken mag worden over milieuvriendelijk. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van het merk/type en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Valkenswaard

Een nieuwe handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Het systeem kan benut worden voor het CV systeem en het warme water in huis. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een duurzame en relatief goedkope keuze: minder broeikasuitstoot, en het huis kan van het gas af.
 • Geld besparend, plantenresten, takken of houtblokken zijn lang niet zo duur als gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet gebonden aan de toenemende gasprijs
 • Interessant subsidie tot €1500 per model.

pelletkachel installateurs in valkenswaard


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Invullen van persoonlijke gegevens

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd kan worden. Veel adviseurs zijn werkzaam in een eigen regio.

 2. Verstel details over uw huis

  Hier volgen een aantal vragen over uw huis. Onder andere de grootte van het huis de mate van isolatie, aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Middels uw verstrekte info kan de installateur ongeveer een inschatting maken van welk vermogen nodig is.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of zelfs een systeem dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook onderdelen als het design en de afmetingen kunnen impact hebben.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale aanbieders en ga aan de slag met een betrouwbare installateur in Valkenswaard. Vraag naar referenties en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Bekijk of en hoe de rookgasafvoer wordt geregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Zijn er problemen? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Valkenswaard


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Valkenswaard?

Hedendaags vind je verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Het aanbod omslaat meer dan 1.700 pelletkachel of pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het totale vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel logischerwijs verleidelijk. Het subsidiebedrag waar je recht op hebt ligt doorgaans tussen de €900 en €1200. Hierbij een aantal voorbeelden:

 • Fusion 10.2 (Elledi), vermogen 10 [KW], €500 subsidie.
 • Athena Classic (Caloritaly), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • POP 8E (Thermorossi), vermogen 8,3 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de huizenbezitter die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Valkenswaard. Wat zijn voor mij de opties als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5550, 5551, 5552, 5553, 5554, 5555, 5556.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie benut de energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat in staat is om de energie van de zon om te zetten in warmte en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!