Pelletkachel kopen Waalre

Vergelijk installateurs pelletketels Waalre

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Waalre kopen biedt jou de kans om woningen op een energiezuinige manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit machinaal geperste korrels van zaagsel. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van type kachels, die elk geschikt zijn in specifieke situaties. Via deze website lees jij uitgebreide info die helpen bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Eigenlijk zijn er 3 soorten installaties:

  kachel installateur 5581

 1. Pelletkachel: designs verwarming, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Werkt samen met de centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en voorziet in de tapwater behoefte. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dit wordt bepaald middels meerdere facetten. Onder andere: huis-specificaties, wat het doel is, en wat je bestedingsruimte is. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalre
Postcode5581
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh3400 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Waalre iets om te overwegen. Je kunt kiezen voor de SUITE AIR van het merk MCZOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een verantwoorde manier om sfeer en warmte in de huiskamer te creëren. Gemakkelijk te plaatsen, stukken schoner dan de open haard, en u ontvangt een forse subsidie die oploopt tot €1500
 • Aangename warmte, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Een zeer hoog rendement
 • ingebouwde pelletvoorraad
 • Minder last van geur of fijnstof
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel in de huiskamer gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Waalreverbruikt 3400 kWh stroom en nog eens 3400 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €192,00 in mei 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Waalre vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van zaagsel en snippers. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt de verbranding van pellets mogelijk. Externe luchttoevoer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Er wordt warmte gevormd die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige pelletkachels worden aan de CV gekoppeld (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

De biomassaketel is een goed substituuti.v.m de gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, in plaats van duur en vervuilend gas. Doorgaans zijn dit houtpellets, houtsnippers of houtblokken. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Na hoeveel jaar heb ik mijn pelletkachel terugverdiend?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het type ketel. De huidige terugverdientijd ligt zo tussen de 3 en 8 jaar. Hierna kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en eventueel onderhoud.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Aanzienlijk veel Nederlanders oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel die aansluit op het interieur. Er zijn kachel showrooms in Waalre waar monteurs u alle verschillende systemen kunnen tonen. Doorgaans kunt u hier direct een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. Desondanks, prijzen in mei 2024 lopen zeer uiteen. Installatiebedrijven met elkaar vergelijken is om deze reden wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Houtpellets staan ook bekend als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door categorie kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Waalre

Een alternatieve goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtblokken of ander organisch materiaal. Deze installatie draagt zorg voor een verwarming toepassing en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Het is een duurzame en prijs-interessante mogelijkheid: beperkte vuile uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Voordelig, plantenresten, takken of houtblokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • Je woning van het gas af
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1200 per product.

pelletkachel installateurs in waalre


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Voer jouw gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar welke klant informatie en mogelijke offerte verstuurd kan worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Beschrijf uw huis

  In de volgende stap ziet u relevante vragen over je woonobject. Belangrijk zijn de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het huishouden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door de data kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of een installatie dat de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook zaken als het gewenste model en de maatvoering kunnen impact hebben.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en kies voor een erkende installateur in Waalre. Houd rekening met verhalen van andere klanten en of het bedrijf is aangesloten bij een brancheorganisatie (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Check of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Zorg ook voor een buffervat dat voldoet aan uw wensen. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Waalre


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Waalre?

Er zijn op dit moment diverse subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel en pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De vergoeding binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt bepaald aan de hand van het vermogen (KW) van de installatie. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het bedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft varieert tussen de €850 en €1050. Een aantal interessante opties:

 • Star 12.2 (Elledi), vermogen 12,2 [KW], €610 subsidie.
 • COUNTRY LP9 (CAMINETTI), vermogen 9 [KW], €500 subsidie.
 • Pidra 13 Aromy Idra (Thermorossi), vermogen 12,2 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn meerdere opties voor diegene die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Waalre. Waaruit kan ik kiezen met het oog op energieneutraal leven? Onderstaand hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5580, 5581, 5582, 5583.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) kunnen zo al tot 40% besparen.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en goedkopere energiecontract (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Het systeem profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!