Pelletkachel kopen Eindhoven

Vergelijk installateurs pelletketels Eindhoven

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Eindhoven kopen faciliteert de mogelijkheid om jouw woning zonder aardgas te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houten pellets. Dit omschrijven we als machinaal geperste korrels van zaagsel. We onderscheiden verscheidene soorten installaties, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij deze website lees jij waardevolle info die ondersteuning bieden bij het vergelijkingsproces van deze modellen. Er zijn grofweg 3 soorten modellen:

  kachel installateur 5600

 1. Pelletkachel: lekkere directe warmte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dit wordt bepaald middels specifieke aspecten. Denk aan: type huis, wat je precies wilt verwarmen, en het budget. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEindhoven
Postcode5600
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2760 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Bent u op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Eindhoven wellicht iets voor jou. Neem bijvoorbeeld de ESRC 11 van het merk Esperia Technology S.R.LOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een verantwoorde manier om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Het is gemakkelijk te bedienen, het is relatief goedkoop, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1200
 • Design en warme sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Uitsluitend goedgekeurde pellets gebruiken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Systeem kan zelfstandig opereren
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. Dat is handig! De kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, wat zal zorgen voor reductie in gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Eindhovenconsumeert 2760 kWh stroom plus nog eens 2760 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €139,00 in juni 2024. Geholpen door een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Eindhoven vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dat zijn kleine brokjes hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Schone omgevingslucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Zo wordt warmte gegenereerd die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is een pelletkachel op CV?

De standaard pelletkachel installeert men voor 1 warme ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit is mogelijk door de warmte via een buizennetwerk naar andere kamers te transporteren. Sommige installaties worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Hoe werkt een biomassaketel, en is het wat voor mij?

De biomassaketel is een goed substituutvoor de CV-ketel. Deze installatie verbruikt biomassa, in plaats van duur en vervuilend gas. In de basis zijn dat organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De gewonnen warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van uw CV-installatie.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is erg variabel. Het is afhankelijk van variabelen als vermogen, de prijzen, en het type installatie. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Hierna kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Veel woningeigenaren neigen naar een rendementvolle inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. U kunt een afspraak maken bij kachel showrooms in Eindhoven waar medewerkers u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doornemen of showroommodellen met korting kopen. De actuele prijzen van juni 2024 zijn ontzettend divers. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is vanzelfsprekend wel zo handig.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. Er is een actueel debat over de vraag of dit goed voor het milieu is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden mede bepaald door model/merk kachel en het stook niveau, oftewel het aantal verbrande pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Eindhoven

Een efficiënte en handige mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op plantenresten, takken of houtblokken. De ketel kan gebruikt worden voor het CV systeem en warm tapwater om te wassen en douchen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. Het is een groene en prijstechnisch interessante oplossing: minder vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Betaalbaar, houtblokken of ander organisch materiaal zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Interessante subsidieregeling, tot wel €1050 per installatie.

pelletkachel installateurs in eindhoven


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en misschien de offerte verzonden zal worden. De meeste experts focussen zich op hun eigen streek.

 2. Beschrijf de woning

  Wat volgt zijn wat vragen ten aanzien van uw huis. Denk aan de grootte van het huis leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de samenstelling huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Met behulp van de gegevens kan de installateur ongeveer een inschatting maken van hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een model die uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat wilt u maximaal betalen? Ook factoren als de kleur en de beschikbare maten zijn belangrijk.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende monteurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Eindhoven. Bekijk de beoordelingen en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel thuis installeren. Check of er een goede afvoer wordt aangebracht. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Test het systeem zorgvuldig. Werkt het systeem niet naar behoren? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Eindhoven


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er ook pelletkachel subsidie in Eindhoven?

Hedendaags vind je allerhande regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). We hebben het over meer dan 1.850 pelletkachel / pelletketel installaties die gedekt worden door de regeling. De toekenning van de investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de systemen. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel natuurlijk extra interessant. Het exacte bedrag dat je terug kunt krijgen varieert tussen €600 en €1300. Een aantal interessante opties:

 • Daisy (EdilKamin), vermogen 20 [KW], €1400 subsidie.
 • CRISTAL 8.5 (CADEL), vermogen 8,7 [KW], €500 subsidie.
 • Mon Amour (Thermorossi), vermogen 6,7 [KW], €500 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor wie echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Eindhoven. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op Pelletkachelrevolutie.nl hebben we een aantal investeringen op een rij gezet voor postcodegebied 5502, 5600, 5601, 5602, 5603, 5604, 5605, 5606, 5611, 5612, 5613, 5614, 5615, 5616, 5617, 5621, 5622, 5623, 5624, 5625, 5626, 5627, 5628, 5629, 5631, 5632, 5633, 5641, 5642, 5643, 5644, 5645, 5646, 5647, 5651, 5652, 5653, 5654, 5655, 5656, 5657, 5658.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De installatie haalt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve systeem dat de zon gebruikt voor energie en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!