Pelletkachel kopen Geldrop

Vergelijk installateurs pelletketels Geldrop

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Geldrop kopen stelt jou in staat om uw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je verwarmt jouw huis niet met gas maar met houten pelletkorrels. Het gaat om kleine staafjes uit geperst houtafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit meerdere kachels, ieder met hun eigen pluspunten. Aan de hand van onze vergelijker check je omvangrijke aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij het aankopen van een installatie. We onderscheiden 3 type kachels:

  kachel installateur 5660

 1. Pelletkachel: designs verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm water. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welke kachel wordt aangeraden? Dat hangt af van velerlei factoren. Je kunt denken aan: jouw type woning, hoe je de kachel gaat gebruiken, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5660
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update juni 2024)

Interesse in een duurzame en sfeervolle verwarmingsbron? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Geldrop iets om te overwegen. Neem bijvoorbeeld de Kelly van het merk EdilKaminOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een goede en zuinige optie om zowel warmte als sfeer in de huiskamer te halen. Makkelijk in gebruik en onderhoud, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €950
 • Gemak, comfort en sfeer voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • temperatuurregeling kan automatisch worden geregeld
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddelde woning in de gemeente Geldrop-Mierlogebruikt 3170 kWh stroom en nog eens 3170 m3 gas wat volgt in een gemiddelde energierekening van €168,00 in juni 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Geldrop vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel loopt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt de verbranding van pellets mogelijk. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht zorgt voor zuurstof voor de vlam. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel monteert met in de woonkamer. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dit kan door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige installaties worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

De biomassaketel is een milieuvriendelijk alternatief voor een CV-ketel. Deze ketel werkt op biomassa, waardoor er geen gas bij komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die uit het proces ontstaat wordt met warmtewisselaars gebruikt voor verwarming van de CV-installatie.

Hoeveel jaar is de terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De huidige pelletkachel terugverdientijd is niet universeel. Veel aspecten hebben invloed; warmtevraag, prijzen en het type installatie. De gemiddelde terugverdientijd tussen de 3 en 8 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u fors besparen op de stookkosten en resteren alleen nog de inkoop van houtpellets en onderhoud + afschrijvingen.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de woningeigenaren neigen naar een luxe inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Geldrop waar experts u de verschillende mogelijkheden laten zien. U kunt daar vaak een bestelling doorgeven of aanbiedingen van showmodellen kopen. De huidige prijzen (juni 2024) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is vanzelfsprekend zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Deze houtpellets worden ook wel eens omschreven als pelletkorrels. Onderzoek moet nog uitwijzen of dit groen en duurzaam is. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als merk/type kachel en het soort gebruik (hoeveel pellets je stookt).


Biomassaketel laten plaatsen in Geldrop

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Deze pellet cv-ketel draait op organische materialen als hout of tuinafval. De biomassaketel zorgt voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. We hebben het over een milieubewuste en kostenbesparende optie: beperkte vuile uitstoot, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, biomassa is veel betaalbaarder dan gas
 • Minder CO-2 uitstoot dan CV-ketel
 • De gasaansluiting is verleden tijd
 • Interessant subsidie tot €800 per kachel.

pelletkachel installateurs in geldrop


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de informatie en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel monteurs zijn werkzaam in een expliciet gebied.

 2. Definieer uw woning eigenschappen

  Hierna zie je relevante vragen die gaan over het woonobject. U kunt denken aan het type huis, welke isolatie er is aangebracht, aantal zonnepanelen, en aantal inwonende mensen. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Met behulp van je gegevens kan de installateur een berekening maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een kachel als designstuk, of juist een installatie die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook zaken als en soort kachel en de grootte hebben invloed.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale monteurs en selecteer een professionele installateur in Geldrop. Houd rekening met verhalen van andere klanten en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. Plaatsing van de pelletkachel

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Achterhaal of de rookafvoer in orde is. Neem ook een groot buffervat voor voldoende warm water. Controleer of alles werkt. Loopt je tegen problemen aan? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Geldrop


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Geldrop?

Hedendaags vind je veel verschillende subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Er is keuze uit duizenden pelletkachel en pelletketel installaties die op de lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de systemen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels natuurlijk verleidelijk. De totale subsidie dat je terug kunt krijgen wisselt tussen de €500 en €1300. Je kunt denken aan:

 • DENIA14C (Kalor), vermogen 12,5 [KW], €625 subsidie.
 • GLOBE (Freepoint), vermogen 10,5 [KW], €525 subsidie.
 • Angela SP (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn verschillende mogelijkheden voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Geldrop. De vraag is; wat kan ik doen als ik streef naar nul op de meter? Onderstaand geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 5563, 5660, 5661, 5662, 5663, 5664, 5665, 5666, 5667.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Ouder woningen (van voor 2000) zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Uiteraard voor de eigen energievraag, en bij te dragen aan een duurzame wereld (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem gebruikt warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een product dat de zon gebruikt voor energie en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!