Pelletkachel kopen Heeze-Leende

Vergelijk installateurs pelletketels Heeze-Leende

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Heeze-Leende kopen is bij uitstek geschikt om de woning op een energiezuinige manier te verwarmen. Als vervanger voor aardgas stook je pelletkorrels. Dit zijn geperste houtkorrels. Tegenwoordig kun je kiezen uit tal van modellen kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door gebruik te maken van deze website lees je samengestelde details die van dienst kunnen zijn bij het laten installeren van een installatie. We onderscheiden 3 kachels:

  kachel installateur 5591

 1. Pelletkachel: voor behaaglijke warmte, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: zorgt voor een warme woning. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en regelt warm tapwater. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. velerlei randvoorwaarden. Belangrijk zijn: soort huis, wat het doel is, en de maximum prijs. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5591
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31740 M3
Stroomverbruik kWh3550 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Zoek jij een zuinige en milieuvriendelijke verwarming? Dan is de keuze voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Heeze-Leende misschien we dé oplossing. Een voorbeeld is de Arenga LP9 van het merk InvictaOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een milieuvriendelijke manier om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, schoner dan de houtkachel, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €500
 • Gemak, comfort en sfeer tegen een scherpe prijs
 • Goed voor het milieu door keurmerken
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel geeft warmte af dat wordt ingezet voor het verwarmen van water in de CV-leidingen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huis in de gemeente Heeze-Leendeconsumeert 3550 kWh stroom plus nog eens 3550 m3 gas wat volgt in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €194,00 in februari 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energienota worden gedrukt. Meteen prijzen pelletkachel Heeze-Leende vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Het betreft kleine houten staafjes, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Buitenlucht of lucht uit de kamer bezorgt de nodige zuurstof. Op deze wijze komt er warmte vrij die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De reguliere pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dit wordt gerealiseerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden rechtstreeks aangesloten op de CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Is een biomassaketel interessant voor mij?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je HR ketel. Deze ketel maakt gebruik van biomassa, aardgas is dan verledentijd. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De pelletketel wordt niet gebruikt voor directe warmte. De warmte die de ketel aanmaakt wordt effectief overgebracht op het leidingwater van de centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel loopt zeer uiteen. Dit wordt berekend aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Gemiddeld genomen ligt de terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna geniet u van relatief lage stookkosten en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijks onderhoud en onderdelen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Meer en meer Hollanders kiezen voor een inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn speciale kachel showrooms in Heeze-Leende waar consultants u geschikte installaties laten vergelijken. Doorgaans kunt u hier een bestelling doorgeven of direct een systeem kopen en meenemen. De huidige prijzen (februari 2024) kunnen sterk fluctueren. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets is een CO-2 neutrale brandstof voor in de kachel. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Experts vragen zich af of dit gezond en milieuvriendelijk is. De dagelijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Heeze-Leende

Een innovatieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, installateurs spreken vaak over een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt plantenresten, takken of houtblokken. Het systeem is toepasbaar voor het verwarmingssysteem en tapwater voor douche en keuken. De biomassaketel kan het hele huis van warmte voorzien. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en prijs-interessante keuze: beperkte vervuiling, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Betaalbaar, houtpellets of ander organisch afval zijn relatief goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Royale subsidies, tot wel €500 per plaatsing.

pelletkachel installateurs in heeze-leende


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Graag horen wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte aangeleverd zal worden. Veel bedrijven zijn actief in een expliciet gebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Vervolgens stellen we verschillende vragen die gaan over jouw huis. Bijvoorbeeld de grootte van het huis de staat van de isolatie, de aanwezigheid van zonnepanelen, en de omvang van het huishouden. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, anders zegt het prijsvoorstel maar weinig. Na aanleiding van de data kan de installateur ongeveer een inschatting maken van het vermogen van de ketel.

 3. Specificeer uw wensen

  Een pelletkachel voor comfort in de kamer of liever een model die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel geld heb je precies gereserveerd? Ook aspecten als de kleur en de maatvoering doen er toe.

 4. Offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van populaire experts en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Heeze-Leende. Check de recensies en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in de woning installeren. Kijk na of er een goede afvoer wordt aangebracht. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Na plaatsing moet het systeem getest worden. Werkt het systeem niet naar behoren? Neem dan gelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Heeze-Leende


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe zit het met de pelletkachel subsidie in Heeze-Leende?

Recent kun je gebruik maken van meerdere regelingen voor subsidie (denk dan aan de ISDE). Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel en pelletketel systemen die op de ISDE-lijst staan. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel vanzelfsprekend aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt doorgaans tussen €600 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Toronto (EdilKamin), vermogen 24 [KW], €1400 subsidie.
 • CADEL TECNA (CADEL SRL), vermogen 8,5 [KW], €500 subsidie.
 • Aromy Plus (Thermorossi), vermogen 11,4 [KW], €570 subsidie.

Wat zijn duurzame alternatieven?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die gasvrij wil leven voor de centrale verwarming in Heeze-Leende. De vraag is; wat kan ik doen als ik helemaal van het gas af wil? Hierna hebben we diverse investeringen opgesomd voor postcodegebied 5590, 5591.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Vooral oudere huizen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en lagere energierekening (terugleveren).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie profiteert van energie uit de bodem of lucht.
 4. Zonneboiler: een duurzaam systeem dat energie van de zon opvangt en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente