Pelletkachel kopen Bergeijk

Vergelijk installateurs pelletketels Bergeijk

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Bergeijk kopen biedt jou de kans om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. Als vervanger voor aardgas stook je pellets. Dit zijn feitelijk geperste houtkorrels. We onderscheiden velerlei installaties, met elk hun voordelen en nadelen. Door middel van deze website bekijk je actuele aanbevelingen die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 kachels:

  kachel installateur 5571

 1. Pelletkachel: designs verwarming, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Direct aangesloten op centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en voorziet in de tapwater behoefte. Ook wel pelletketel genoemd.
Welke kachel wordt aangeraden? Dit wordt bepaald middels velerlei variabelen. Denk aan: jouw type woning, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5571
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3690 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update juni 2024)

Geïnteresseerd in een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Bergeijk zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de Ivo.Smart BM01-4 (13 kW) van het merk WodtkeOf natuurlijk een Nordic Fire. Dit is namelijk een toegankelijke en ‘groene’ optie om bijvoorbeeld de huiskamer te verwarmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, stukken schoner dan de open haard, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €1500
 • Genieten van sfeer en warmte voor lagere prijzen
 • Milieuvriendelijk “groen afval” verstoken in huis
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Door optimale verbranding Co² neutraal en zeer schoon
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de cv-installatie gekoppeld. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddelde woning in de gemeente Bergeijkgebruikt 3690 kWh stroom en 3690 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energierekening van €195,00 in juni 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Bergeijk vergelijken (juni 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Er is een elektrische ontsteker die maakt dat pellets worden verbrand. Buitenlucht of lucht uit de woonkamer zorgt dat er voldoende zuurstof bijkomt. Zo wordt warmte gegenereerd die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is precies een pelletkachel-CV?

De gewone pelletkachel verwarmt slechts één ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat wordt gefaciliteerd via een systeem wat we ook wel kanalisatie noemen. Sommige cv-pelletkachels worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor je HR ketel. Een dergelijk systeem stookt op biomassa, en geen aardgas. In de basis zijn dat houtpellets of blokken. Met een pelletketel haal je verwarming in huis, het is dus geen kachel voor in de kamer. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel is zeer wisselend. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de warmtevraag, prijzen en het model. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 4 en 7 jaar. Hierna gaat het besparen pas echt beginnen en heeft u alleen nog de inkoop van houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Steeds meer huizenbezitters overwegen een inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Bezoek eens kachel showrooms in Bergeijk waar installateurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo maakt u het visueel, en kunt u gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juni 2024 zijn nogal variabel. Het vergelijken van monteurs is hierom zeker zinvol.

Wat zijn de prijzen van pellets, en hoe werkt het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het is niet helemaal duidelijk of dit gezond en milieuvriendelijk is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Bergeijk

Een nieuwe goede optie is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. De pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. De installatie is toepasbaar voor de verwarmingsinstallatie en warm tapwater. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het is een groene en kostenbesparende beslissing: beperkte broeikas uitstoot, en je neemt afscheid van het dure gas.
 • Goedkoop, organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1250 per systeem.

pelletkachel installateurs in bergeijk


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte aangeleverd mag worden. Veel uitvoerders doen werkzaamheden in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je speciale vragen inzake uw woning. U kunt denken aan de grootte van de woning de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Sla geen vragen of details over, anders kan de installateur geen concrete offerte maken. Middels je gegevens kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een kachel die in het oog springt, of juist een systeem die de bestaande HR-ketel volledig doet vervangen? En wat is het budget? Ook zaken als en soort kachel en de afmetingen spelen een rol.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse adviseurs en ga aan de slag met een erkende installateur in Bergeijk. Vraag om reviews en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De monteur komt de pelletkachel of ketel thuis plaatsen. Loop goed na of de rookafvoer in orde is. Koop ook altijd een groot buffervat voor voldoende warm water. Neem de gehele installatie goed door. Werkt het systeem niet naar behoren? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Bergeijk


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er een actuele pelletkachel subsidie in Bergeijk?

Er zijn op dit moment velerlei opties voor subsidie, zeker als we kijken naar de ISDE. We hebben het over meer dan 1.800 pelletketel en pelletkachel producten waarvoor subsidie aangevraagd kan worden. De ondersteuning binnen de investeringssubsidie duurzame energie wordt getekend door het vermogen (KW) van de systemen. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel natuurlijk aanlokkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat toepasbaar is vinden we terug tussen de €450 en €1450. Je kunt denken aan:

 • Aris UP Plus (EdilKamin), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • TH 20 (AMG S.p.A.), vermogen 18,2 [KW], €1400 subsidie.
 • Irori Glass (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Wat kan ik verder doen voor een energieneutrale woning?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de consument die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Bergeijk. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Op deze pagina hebben onze experts hun adviezen gegeven voor postcodegebied 5570, 5571.
 1. Isolatie: De basis van elke woning is isolatie. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Natuurlijk voor de eigen stroomconsumptie, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Is net zo populair als de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve product dat energie van de zon opvangt en in huis warm water (in keuken en badkamer) verzorgd.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente