Pelletkachel kopen Mierlo

Vergelijk installateurs pelletketels Mierlo

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Mierlo kopen stelt jou in staat om jouw woning op een milieuvriendelijke manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar unieke korrels van hout. Dit zijn geperste houtkorrels. Er is keuze uit verschillende type installaties, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Door middel van deze website ontdek jij waardevolle aanbevelingen die helpen bij het laten installeren van een installatie. Er zijn grofweg 3 type kachels:

  kachel installateur 5731

 1. Pelletkachel: voor lokale verwarming, plaatsing geschikt in woonkamers.
 2. Pelletkachel-cv: geschikt voor een totale verwarmde woning. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: verwarmt jouw hele woning en zorgt voor warm water. Misschien beter bekend als pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat hangt af van verscheidene zaken. Belangrijk zijn: jouw type woning, het doel, en hoeveel je te besteden hebt. Klik direct door naar een van de onderwerpen.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGeldrop-Mierlo
Postcode5731
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Pelletkachel laten installeren door erkende installateur (Update juli 2024)

Interesse in een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? In dat geval is een pelletkachel kopen en laten installeren in Mierlo zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Ecofire Bella idro 17 van het merk Palazzetti LelioOok de kachels van Nordic Fire zijn in trek. Uiteraard is dat een goede en zuinige optie om het aangenaam warm te maken in de woonkamer. Het vergt weinig onderhoud, het is zeker niet duur, en de subsidies lopen op tot wel €800
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op de centrale verwarming. De kachel die vaak in de woonkamer staat gebruikt de warmte ook om water in de CV-leidingen te verwarmen. De HR-ketel hoeft zo minder gas te stoken, wat veel energie en uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Geldrop-Mierloverbruikt 3170 kWh stroom en 3170 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energienota van €168,00 in juli 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan de energierekening fors omlaag. Gelijk prijzen pelletkachel Mierlo vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). De elektrische ontsteker maakt dat pellets worden verbrand. Externe luchttoevoer voorziet de vlam van zuurstof. Wat volgt is opstijgende warmte die weer de kamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel op CV?

De meest gangbare pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. De pelletkachel-CV is toepasbaar op het gehele huis. Dat wordt gefaciliteerd door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

Waarom een biomassaketel laten plaatsen?

Biomassaketels kunnen prima gebruikt worden als andere optie i.v.m je CV-ketel. Zo’n pelletketel gebruikt als brandstof biomassa, in plaats van aardgas. Normaal gesproken kies je organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De gegenereerde warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel is tamelijk flexibel. Veel aspecten hebben invloed; de warmtevraag, prijzen en het type ketel. In de praktijk ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Na deze periode gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en heeft u alleen nog de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Een kachel kopen in een showroom?

Steeds meer mensen preferereneen rendementvolle inbouw pelletkachel met een hippe uitstraling. Ga eens langs bij kachel showrooms in Mierlo waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier gemakkelijk een bestelling plaatsen of een kachel in de aanbieding kopen. De huidige prijzen (juli 2024) zijn ontzettend divers. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is dus zeer aan te raden.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn kleine korrels van hout voor in de kachel. Dikwijls duiden we houtpellets aan als pelletkorrels. Het is niet helemaal duidelijk of dit goed voor het milieu is. Het onderhoud en kosten van een pelletkachel zijn gebaseerd op zaken als soort kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Mierlo

Een krachtige en handige mogelijkheid is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel draait op organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. De biomassaketel kan gebruikt worden voor het centrale verwarmingssysteem en het warme water in huis. Met de biomassaketel kan de CV-ketel dus de deur uit. Het wordt gekenmerkt als duurzame en kostenbesparende installatie: beperkte uitstoot van CO-2, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, biomassa is goedkoper dan gas
 • Ecologisch verantwoorde keuze
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Subsidies tot wel €1350 per systeem.

pelletkachel installateurs in mierlo


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Verstrek uw gegevens

  Zo weten we naar wie de informatie en uiteraard de offerte verstuurd zal worden. Veel uitvoerders plaatsen kachels in een specifieke omgeving.

 2. Specificeer type woning

  Nu volgen wat vragen inzake uw woonobject. Onder andere de categorie van uw huis, de isolatiewaarden, het aantal zonnepanelen, en het aantal gezinsleden. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Gebaseerd op je info kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Omschrijf specifieke behoeften

  Een kachel als designstuk, of een oplossing die een vervanger is van de CV-ketel? En hoeveel heb je precies te besteden? Ook zaken als en soort kachel en de maatvoering doen er toe.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van meerdere specialisten en selecteer een uitstekende installateur in Mierlo. Let op beoordelingen en certificaten (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten plaatsen

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in de woning plaatsen. Check of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Controleer of alles werkt. Werkt iets niet? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Mierlo


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Mierlo?

Tegenwoordig zijn er allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletketel of pelletkachel producten die op de ISDE-lijst staan. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel vanzelfsprekend erg aantrekkelijk. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft is uiteenlopend tussen €500 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • CERAM-MICHELA12C (Kalor), vermogen 9,1 [KW], €500 subsidie.
 • SHARP (Freepoint), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • LUCIA (Extraflame), vermogen 12,1 [KW], €605 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn altijd meerdere opties te overwegen voor de huizenbezitter die de gasaansluiting de deur uit wil doen voor de centrale verwarming in Mierlo. Wat moet ik precies doen als ik mijn woning volledig wil verduurzamen? Op Pelletkachelrevolutie.nl geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 5730, 5731.
 1. Isolatie: Goede isolatie is cruciaal. Huizen gebouwd voor 2010 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en om terug te leveren aan het net.
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie neemt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijke oplossing die energie van de zon opvangt en water kan opwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!