Pelletkachel kopen Oene

Vergelijk installateurs pelletketels Oene

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Oene kopen maakt het mogelijk om de woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. Je stookt geen gas, maar houten pelletkorrels. Eigenlijk zijn dit korrels van hout uit geperst houtafval. We hebben te maken met diverse soorten kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Dankzij pelletkachelrevolutie.nl check jij samengestelde informatie die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 type modellen:

  kachel installateur 8167

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Gesloten systeem met centrale verwarming.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt tevens voor warm tapwater. We bedoelen er hetzelfde mee als een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat ligt aan allerlei facetten. Belangrijk zijn: jouw soort woning, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Hieronder kan je meteen springen naar een bepaald thema.
ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8167
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is kiezen voor een pelletkachel kopen en laten installeren in Oene een uitstekende optie. Dat kan zijn de MILANO8-BKR van het merk AMG S.p.A.Maar ook Nordic Fire is een prima keuze. We bestempelen dit als een toegankelijke en ‘groene’ optie voor sfeer en warmte in de woonkamer. Het systeem is eenvoudig te bedienen, de terugverdientijd is interessant, en er is een royale subsidie mogelijk tot wel €700
 • Design en warme sfeer voor lagere prijzen
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Vaak geleverd met afstandsbediening
 • Volautomatisch en gemakkelijk bedienen
 • Schone lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. De (ingebouwde) kachel warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Jouw HR-ketel hoeft zo minder hard te werken, wat de gasconsumptie zal reduceren. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Epeverbruikt 3180 kWh stroom en nog eens 3180 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €183,00 in april 2024. Middels een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Oene vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

In een pelletkachel stookt men pellets. Het gaat om kleine houtsnippers, vaak gemaakt van zaagsel (houtafval). Een speciale elektrische ontsteker maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Buitenlucht of lucht uit de kamer zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel maakt een 1 kamer verwarming mogelijk. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Een biomassaketel is een ‘groen’ alternatief voor een gasketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. Doorgaans zijn dit houtpellets of blokken. Een pelletketel werkt niet voor directe verwarming en is geen design object. De gewonnen warmte wordt afgegeven op het leidingwater van uw centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de terugverdientijd van de investering?

De actuele terugverdientijd van een pelletkachel verschilt enorm. Er spelen zaken een rol zoals; het gebruik, de prijzen, en het merk kachel. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar. Na deze jaren kunt u fors besparen op de stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijs van de houtpellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

In de showroom een kachel kopen?

Steeds meer consumenten gaan voor een krachtige inbouw pelletkachel die past in het interieur. Ga eens langs bij kachel showrooms in Oene waar medewerkers u de mogelijke opties kunnen showen. Zo maakt u het visueel, en kunt u eenvoudig een bestelling doen of direct een systeem kopen en meenemen. Echter, prijzen in april 2024 zijn nogal variabel. Prijzen van monteurs naast elkaar zetten is dan ook zeker zinvol.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of deze vorm wel duurzaam genoemd kan worden. De afschrijvingen en kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Oene

Een nieuwe full-service mogelijkheid is de biomassaketel, welke misschien meer bekend is als pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt organische materialen zoals hout, mest, of tuinafval. Deze installatie wordt aangeraden voor de verwarmingsinstallatie en het warme water in huis. De biomassaketel is een duurzaam alternatief voor de CV-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en relatief goedkope optie: lagere vervuiling, en het huis kan van het gas af.
 • Goedkoop, houtsnippers en pellets zijngoedkoop vergeleken met gas
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • Niet afhankelijk van stijgende gasprijzen
 • Aantrekkelijke subsidies, tot wel €1000 per model.

pelletkachel installateurs in oene

Interessante systemen:


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. NAW gegevens doorgeven

  Zo weten we naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. Veel installateurs plaatsen kachels in een expliciet gebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Vervolgens stellen we een aantal vragen aangaande uw woning. Bijvoorbeeld de categorie woning, wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en samenstelling van het gezin. Sla geen vragen of details over, dan is de offerte een stuk waardevoller. Na aanleiding van je ingevulde gegevens kan de installateur ook iets zeggen over het benodigde vermogen.

 3. Beschrijf de noodzaak

  Een pelletkachel voor de warmte en sfeer of een product die er voor zorgt dat de CV-ketel helemaal de deur uit kan? En wat mag het kosten? Ook onderdelen als ambiance en de hoogte van de kachel kunnen impact hebben.

 4. Vergelijk offertes

  Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en maak een keuze voor een professionele installateur in Oene. Let op verhalen van andere klanten en aanwezige keurmerken (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur komt de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Bekijk kritisch of het rookkanaal goed wordt geplaatst. Kies ook voor een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. De eerste dagen is het belangrijk goed te testen. Zijn er problemen? Meld dit dan altijd direct bij het pelletkachel installatiebedrijf in Oene


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Oene?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene tegemoetkomingen en subsidies, zoals de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel systemen die gedekt worden door de regeling. De investeringssubsidie duurzame energie wordt gecalculeerd door het vermogen (KW) van de installatie. Een dergelijke subsidie maakt het laten plaatsen van een kachel logischerwijs aantrekkelijk. Het exacte subsidiebedrag dat hiervoor doelmatig wordt toegekend schommelt tussen de €900 en €1250. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Domo Multiair PGI (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Ecofire Denise 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7,4 [KW], €500 subsidie.
 • Vesta (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de bewoner die de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Oene. Welke maatregelen moet ik treffen als ik streef naar nul op de meter? Op deze pagina geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8167.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Het zelfstandig opwekken van stroom biedt uitkomst. Om te voorzien in jouw eigen elektriciteitsconsumptie, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. De installatie gebruikt warmte uit de buitenlucht, water of bodem.
 4. Zonneboiler: een milieuvriendelijk systeem dat zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!