Pelletkachel kopen Emst

Vergelijk installateurs pelletketels Emst

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Emst kopen biedt jou de kans om een woning zuinig of zelfs gasvrij te verwarmen. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Dit omschrijven we als geperste houtkorrels. Er bestaan tal van soorten kachels, met unieke specificaties en voordelen. Dankzij onze website lees jij actuele raadgeving die een bijdrage leveren aan het vergelijken van de mogelijkheden. Feitelijk zijn er 3 kachels:

  kachel installateur 8166

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, meestal geplaatst in de woonkamer
 2. Pelletkachel-cv: verwarmt een groot deel van het huis. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: hét alternatief voor de CV-ketel, verwarmt het huis en zorgt tevens voor warm water uit de kraan. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is voor jou een geschikte kachel? Dit heeft te maken met allerlei variabelen. Onder andere: woning-specificaties, wat je precies wilt verwarmen, en wat je maximaal wilt uitgeven. Kies hieronder een van de onderwerpen.
ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8166
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Een pelletkachel in de woonkamer laten installeren (Update april 2024)

Vraag naar een sfeervolle verwarmingsbron? In zo’n situatie is een pelletkachel kopen en laten installeren in Emst wellicht iets voor jou. Denk dan bijvoorbeeld aan de Fusion 10.2 van het merk EllediNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een verantwoorde manier om bijvoorbeeld de woonkamer te verwarmen. Het vergt weinig onderhoud, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €1500
 • Aangename warmte met een laag kostenplaatje
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Gemakkelijk instellen op de gewenste temperatuur
 • Automatische pellet invoer waardoor lang gestookt kan worden
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aan de bestaande CV-ketel gekoppeld. 2 vliegen in 1 klap, de kachel verwarmt het water in de CV-leidingen. Een HR-ketel hoeft dan minder vermogen te leveren, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddelde woning in de gemeente Epeconsumeert 3180 kWh stroom plus nog eens 3180 m3 gas wat resulteert in een gemiddelde energienota van €183,00 in april 2024. Via aan pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Emst vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, afkomstig van resthout. Het elektrische ontstekingsmechanisme zorgt voor een snelle effectieve verbranding. Schone omgevingslucht bezorgt de nodige zuurstof. Via dit proces ontstaat er warmte die terug de kamer wordt ingeblazen.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De pelletkachel die het meest verkocht wordt verwarmt slechts één ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. De verwarming loopt door de gegenereerde warmte uit te zetten naar andere kamers. Sommige apparaten worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem (radiatoren/vloerverwarming).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger i.v.m een gasketel. Een dergelijke installatie verbruikt biomassa, in plaats van aardgas. Standaard kiest men voor houtpellets of blokken. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van je CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De terugverdientijd van de pelletkachel wissel sterk. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van verbruik, de prijzen en het merk kachel. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 2 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken gaat u het daadwerkelijk merken in de portemonnee en betaalt u enkel de stookkosten van pellets en jaarlijkse controle.

Zijn showrooms geschikt om kachels te kopen?

Legio mensen gaan voor een efficiënte inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. We zien steeds meer kachel showrooms in Emst waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of showroommodellen met korting kopen. De prijzen van april 2024 lopen zeer uiteen. Het vergelijken van monteurs is daarom zeer aan te raden.

Hoeveel kosten pellets, en wat is precies?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Experts vragen zich af of deze manier wel milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden berekend op basis van type kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Emst

Een effectieve en is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel werkt op houtsnippers of houtblokken. Deze installatie draagt zorg voor de centrale verwarming en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel vervangt jouw CV-ketel. We hebben het over een milieubewuste en prijs-interessante optie: beperkte CO-2 uitstoot, en je verbruikt geen duur aardgas.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €950 per product.

pelletkachel installateurs in emst


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  We hebben correct gegevens nodig naar wie de details en speciaal ook de offerte verstuurd moet worden. Veel monteurs zijn werkzaam in een bepaald werkgebied in de regio.

 2. Omschrijf uw woning

  Nu volgen relevante vragen die gaan over het huis. U kunt denken aan de grootte van de woning wat er aan isolatie is gedaan, het aantal zonnepanelen, en de grootte van het gezin. Probeer alle antwoorden goed in te vullen, dan heeft u ook daadwerkelijk iets aan de offerte. Met behulp van uw data kan de installateur een zinnige raming maken van het vermogen van de ketel.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een oplossing die uw CV-ketel helemaal vervangt? En welke max. prijs heb je in het hoofd? Ook zaken als het gewenste model en de breedte van de ketel spelen een rol.

 4. Verschillende offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en maak een keuze voor een goed bekendstaande installateur in Emst. Kijk naar ervaringen van anderen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf komt de pelletkachel of ketel in de woning monteren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Neem ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Emst


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Beschikbaarheid pelletkachel subsidie in Emst?

Er zijn op dit moment velerlei subsidie mogelijkheden als we kijken naar het ISDE programma. Je kan kiezen uit meer dan 1.950 pelletkachel / pelletketel modellen die op de ISDE-lijst staan. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het vermogen in KW van het modellen. Deze royale bonus maakt het geheel ontegenzeggelijk aanlokkelijk. De tegemoetkoming dat men hiervoor opzij gezet heeft vinden we terug tussen de €600 en €1150. Hieronder een paar rekenvoorbeelden:

 • Domo PGI (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Ecofire Dani 7 (Palazzetti Lelio), vermogen 7 [KW], €500 subsidie.
 • Inserto Genius (Moretti Design), vermogen 24,2 [KW], €1400 subsidie.

Hoe kan ik mijn huis nog meer duurzaam maken?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de Nederlander die het huis energiezuinig wil maken voor de centrale verwarming in Emst. Wat moet ik precies doen met het oog op energieneutraal leven? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 8166.
 1. Isolatie: De eerste stap is altijd isoleren. Met name oudere woningen kunnen significant besparen op de energierekening.
 2. Zonnepanelen: Het opwekking van stroom is essentieel voor de toekomst. Om de pelletkachel of warmtepomp van stroom te voorzien, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. De pomp profiteert van warmte uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!