Pelletkachel kopen Vaassen

Vergelijk installateurs pelletketels Vaassen

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Vaassen kopen opent nieuwe deuren om een woning zonder aardgas te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pellets. Dit zijn geperste houtkorrels gemaakt van restafval. Tegenwoordig kun je kiezen uit verschillende modellen kachels, met elk hun voordelen en nadelen. Middels deze pagina bekijk jij accurate gegevens die jou terzijde staan bij het laten installeren van een installatie. Feitelijk zijn er 3 type installaties:

  kachel installateur 8171

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, idealiter gemonteerd in de woonkamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. Het is hetzelfde als een pelletketel.
Wat is de beste kachel in jouw situatie? Dat ligt aan velerlei variabelen. We spreken over: jouw type woning, het doel van de kachel, en de maximum prijs. Spring direct door naar het thema waar je meer over wilt lezen.
ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8171
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Thuis een pelletkachel laten installeren (Update februari 2024)

Op zoek naar een sfeervolle verwarmingsbron? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Vaassen zeker een goede optie. Je kunt kiezen voor de P163 TH van het merk Gruppo PiazzettaOf wat te denken van het merk Nordic Fire. We spreken dan namelijk over een goede en zuinige optie voor sfeer en warmte in de huiskamer. Gemakkelijk te plaatsen, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €1150
 • Ervaar het gemak en de sfeer met een laag kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Gemakkelijke installatie
 • Volledig automatisch
 • Schonere lucht binnen en buitenshuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt aangesloten op het bestaande CV-systeem. 2 vliegen in 1 klap, de kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, goed voor het milieu en de portemonnee. Een gemiddeld huis in de gemeente Epeverbruikt 3180 kWh stroom en 3180 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde energienota van €183,00 in februari 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan enorm op energie worden bespaard. Snel prijzen pelletkachel Vaassen vergelijken (februari 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachel werkt op pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, geproduceerd van samengeperste houtvezels. Het elektrische ontstekingsmechanisme stelt het verbrandingsproces in werking. Schone omgevingslucht zorgt dat er zuurstof bij de vlam komt. Zodoende komt er warmte tot stand die – met een speciale ventilator – de kamer in gaat.

Wat is een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is bedoeld voor het opwarmen van 1 ruimte. De CV-pelletkachel kan met gebruiken voor de hele woning. Dat kan door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige cv-pelletkachels worden ook gekoppeld aan de bestaande CV-installatie (vloerverwarming/radiatoren).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers voor een CV-ketel. Zo’n systeem heeft enkel biomassa nodig, en dus geen gas. Voorbeelden hiervan zijn houtblokken of ander organisch materiaal. Zo’n pelletketel is puur functioneel en niet decoratief interessant. De warmte die ontstaat door het verbranden van pellets wordt direct toegepast op het leidingwater van je centrale verwarmingsinstallatie.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is zeer wisselend. Dit wordt berekend aan de hand van gebruik, de prijzen, en welk type je koopt. Houd rekening met een gemiddelde terugverdientijd tussen de 2 en 7 jaar. Na deze jaren geniet u van relatief lage stookkosten en heeft u enkel te maken met de prijzen van pellets en afschrijving, onderhoud en vervangingen.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Legio mensen preferereneen krachtige inbouw pelletkachel die voldoet aan design componenten van het huis. Er zijn kachel showrooms in Vaassen waar experts u alle verschillende systemen kunnen tonen. Handig, want u kunt hier vaak meteen bestellen of aanbiedingen van showmodellen kopen. Echter, prijzen in februari 2024 lopen zeer uiteen. De tarieven van verschillende monteurs vergelijken is hierom wel zo verstandig.

Wat zijn de prijzen van pellets?

Pellets zijn geperste houtkorrels, gemaakt van reststromen. Pelletkorrels noemen we ze ook wel, deze houtpellets. De mening lopen uiteen of dit gezond en milieuvriendelijk is. De maandelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door model/merk kachel en de gebruiksintensiteit / aantal verstookte pellets.


Biomassaketel laten plaatsen in Vaassen

Een effectieve en woning dekkende optie is de biomassaketel, wat feitelijk hetzelfde is als een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De pelletketel draagt zorg voor een CV toepassing en warm water uit de kraan. Deze biomassaketel kan dus een volledige woning verwarmen. Wij omschrijven dit als een bewuste en relatief goedkope beslissing: lagere uitstoot van CO-2, en de gasaansluiting kan de deur uit.
 • Bezuinigen, houtpellets of blokken zijn – vergeleken met aardgas – goedkoop
 • Een duurzame keuze
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Hoge subsidies tot wel €1300 per kachel.

pelletkachel installateurs in vaassen


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Op die manier weten wij naar welk adres details en speciaal ook de offerte verstuurd mag worden. De meeste uitvoerders zijn werkzaam in een afgekaderd werkgebied.

 2. Wat voor soort huis heeft u?

  Nu volgen een aantal vragen over jouw huis. Onder andere het type huis, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en gezinssamenstelling. Het correct invullen van de info is belangrijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Geleid door de data kan de installateur een schatting maken van het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Maak uw vraag tastbaar

  Een mooie kachel in de kamer, of puur een product dat uw CV-ketel helemaal vervangt? En wat is de maximale bestedingsruimte? Ook aspecten als de kleur en de breedte van de ketel doen er toe.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van lokale en regionale experts en selecteer een uitstekende installateur in Vaassen. Houd rekening met referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Montage van de pelletkachel

  Het installatiebedrijf gaat de pelletkachel of ketel bij jou thuis plaatsen. Check of afvoer voor rookgas goed is ingeregeld. Zorg ook voor een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Probeer verschillende functies uit. Zijn er problemen? Neem zo spoedig mogelijk contact op met het pelletkachel installatiebedrijf in Vaassen


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Is er voor mij ook pelletkachel subsidie in Vaassen?

Er zijn op dit moment allerlei subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit honderden pelletketel & pelletkachel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De investeringssubsidie duurzame energie wordt berekend door het vermogen (KW) van de installatie. De subsidieregeling maakt de installatie van een kachel uiteraard niet mis. Het exacte bedrag dat hiervoor gereserveerd is ligt tussen €600 en €1400. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden:

 • Domo multiair RAO (Rika), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Ecofire Elettra 6 (Palazzetti Lelio), vermogen 6,1 [KW], €500 subsidie.
 • Artemide (Moretti Design), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn diverse substituten te overwegen voor de huizenbezitter die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Vaassen. Wat moet ik precies doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website geven onze specialisten een aantal suggesties voor postcodegebied 8170, 8171, 8172.
 1. Isolatie: Begin met het isoleren van de woning. Bestaande bouw (van 2005 en ouder) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf stroom genereren heeft de toekomst. Vanzelfsprekend voor de apparatuur in eigen huis, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Een systeem dat concurreert met de pelletkachel centrale verwarming. Dit systeem haalt energie uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve oplossing die zonlicht omzet in warmte en heet water kan faciliteren.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!