Pelletkachel kopen Hooge Zwaluwe

Vergelijk installateurs pelletketels Hooge Zwaluwe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Hooge Zwaluwe kopen stelt je in de gelegenheid om het huis op een energiezuinige manier te verwarmen. Ter vervanging van gas verbruik je namelijk houten pelletkorrels. Het gaat om machinaal geperste korrels van zaagsel. Er is keuze uit tal van type kachels, dus zoek de voordelen & nadelen goed uit. Middels deze website bekijk jij actuele raadgeving die helpen bij het aankopen van een installatie. In de praktijk hebben we het over 3 kachels:

  kachel installateur 4927

 1. Pelletkachel: voor extra sfeer, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: kan meerdere ruimtes verwarmen. Wordt aangesloten op het CV-systeem.
 3. Biomassaketel: zorgt voor de verwarming en regelt warm tapwater. Soms wordt er gesproken over een pelletketel.
Welke kachel is geschikt voor mij? Dat hangt af van velerlei aspecten. We spreken over: jouw type huis, wat je precies wilt verwarmen, en de maximum prijs. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4927
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update juli 2024)

Op zoek naar een sfeervolle oplossing voor duurzaam verwarmen? Dan is een pelletkachel kopen en laten installeren in Hooge Zwaluwe wellicht iets voor jou. Dat kan zijn de Aqua 25 Turbo New Glass van het merk Moretti DesignEen andere populaire optie is Nordic Fire. We hebben het over een “groene” en bewuste mogelijkheid om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is zeker niet duur, en de subsidies zijn aantrekkelijk, tot wel €1200
 • Ervaar het gemak en de sfeer, altijd met een interessant kostenplaatje
 • Bewust bezig met duurzame energie
 • Nóóit meer hout zagen en kloven
 • automatische ontsteking en modulerende werking
 • Hoger rendement dan klassieke kachels
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV kan fungeren als een CV installatie. Dat is handig! De kachel gebruikt de hitte ook om het water door de CV-leidingen op te warmen. De bestaande HR-ketel kan dan beperkt draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Drimmelengebruikt 3320 kWh stroom en stookt 3320 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energierekening van €169,00 in juli 2024. Aan de hand van een pelletkachel cv moederhaard kan bezuinigd worden op de energiekosten. Direct prijzen pelletkachel Hooge Zwaluwe vergelijken (juli 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel brandt op pellets. Dat zijn blokjes geperst hout, gemaakt van droog resthout. Er is een elektrische ontsteker die zorgt ervoor dat pellets kunnen ontbranden. Verse lucht uit de bestaande woonruimte of buitenlucht draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Via dit proces ontstaat er warmte die met een ventilator de kamer wordt ingeblazen.

Wat is het verschil met een pelletkachel-CV?

Een normale pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere ruimtes verwarmen. Dat is een optie door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aan de CV gekoppeld (radiatoren/vloerverwarming).

Wat is een biomassaketel, en wanneer is dit interessant?

Ook een biomassaketel is een prima vervanger voor een HR ketel. Een dergelijke installatie werkt op biomassa, in plaats van aardgas. Voorbeelden hiervan zijn natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. Vaak plaatst men deze pelletketels in de garage, bijkeuken of kelder. De gegenereerde warmte wordt weer overgebracht op het leidingwater van je CV-installatie.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een pelletkachel?

De terugverdientijd van een pelletkachel die momenteel geldt wissel sterk. Dit wordt berekend aan de hand van vermogen, de prijzen, en welk type je koopt. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 5 en 9 jaar. Daarna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de prijzen van pellets en inspectie / reparaties.

Een kachel kopen in een showroom?

Flink wat bewoners overwegen een exclusieve inbouw pelletkachel passend bij het design van de woonkamer. Er zijn kachel showrooms in Hooge Zwaluwe waar adviseurs u de gangbare modellen kunnen verkopen. Zo kan u de kachels zien, en bovendien gemakkelijk een bestelling plaatsen of een voorradig model kopen. Desondanks, prijzen in juli 2024 fluctueren enorm. De prijzen van verschillende aanbieders vergelijken is daardoor zeer aan te raden.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets kennen we ook onder de naam pelletkorrels. Het moet nog onderzocht worden of dit groen en duurzaam is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel kunnen berekend worden a.d.h.v. soort kachel en het type gebruik, aantal pellets dat je verbruikt.


Biomassaketel laten plaatsen in Hooge Zwaluwe

Een andere is de biomassaketel, ook bekend als de pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel zorgt voor verwarming van de woning en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Dit segment is een duurzame en prijs-interessante beslissing: beperkte vervuiling, en de woning wordt gasloos verwarmd.
 • Goedkoop, houtpellets of blokken zijn relatief goedkoop
 • Biomassa energie is altijd beschikbaar
 • De gasaansluiting kan de deur uit
 • Subsidies tot wel €1100 per ketel.

pelletkachel installateurs in hooge-zwaluwe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Vul je gegevens in

  Op die manier weten wij naar welke klant informatie en wellicht een offerte aangeleverd zal worden. Veel experts werken in een expliciet gebied.

 2. Verstel details over uw huis

  Wat volgt zijn speciale vragen die gaan over je woning. Onder andere de categorie woning, de mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en de grootte van het gezin. Voer de gegevens zo volledig mogelijk in, dan is de offerte direct kloppend en geschikt. Geleid door je informatie kan de installateur ook iets zeggen over hoeveel vermogen de ketel moet hebben.

 3. Geef uw wensen door

  Een kachel om te genieten van extra warmte in de kamer of een model dat een vervanger is van de CV-ketel? En wat wilt u maximaal betalen? Ook variabelen als ambiance en de beschikbare maten spelen een rol.

 4. Meerdere offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke monteurs en ga voor een geschikte installateur in Hooge Zwaluwe. Bekijk de reviews en kijk of het bedrijf wel gecertificeerd is (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De monteur gaat de pelletkachel of ketel in het huis installeren. Check of de rookafvoer in orde is. Plaats zeker ook een buffervat (die is warm tapwater kan voorzien). Test het systeem zorgvuldig. Functioneert de installatie niet goed? Laat het niet rusten, maar geef het gelijk aan bij het pelletkachel installatiebedrijf in Hooge Zwaluwe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Hooge Zwaluwe?

Er zijn op dit moment allerlei subsidies en regelingen, onder andere de ISDE. We hebben het over meer dan 1.950 pelletketel / pelletkachel systemen waarbij een subsidie mogelijk is. Hoe hoog deze investeringssubsidie duurzame energie is hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Dat maakt de aanschaf van deze kachels uiteraard erg serieus. Het subsidiebedrag dat men hiervoor opzij gezet heeft ligt tussen de €950 en €1150. Enkele voorbeelden zijn:

 • Layma Idro 18 (Italiana Camini), vermogen 18,7 [KW], €1400 subsidie.
 • Souvenir Lux (Extraflame), vermogen 10,2 [KW], €510 subsidie.
 • Star 6.2 (Elledi), vermogen 5,3 [KW], €500 subsidie.

Zijn er nog andere duurzame alternatieven?

Er zijn veel verschillende keuzes te maken voor de woningeigenaar die volledig van het gas af wil voor de centrale verwarming in Hooge Zwaluwe. De vraag is; wat kan ik doen om een woning compleet duurzaam te maken? Op deze website geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4927.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Ouder woningen (van voor 2000) kunnen hier enorm efficiëntie uit halen.
 2. Zonnepanelen: Je eigen stroomopwekking is fantastisch. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en natuurlijk teruglevering (salderen).
 3. Warmtepomp: Iets duurder, maar een prima alternatief voor de pelletkachel centrale verwarming. De installatie maakt slim gebruik van energie uit de grond, grondwater of lucht.
 4. Zonneboiler: een installatie die zonlicht omzet in warmte om sanitair water te verwarmen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!