Pelletkachel kopen Lage Zwaluwe

Vergelijk installateurs pelletketels Lage Zwaluwe

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Lage Zwaluwe kopen stelt je in de gelegenheid om de woning op een milieuvriendelijke en zuinige manier te verwarmen. Je stookt geen gas, maar pellets. Dit zijn geperste houtkorrels. Er zijn tal van modellen kachels, met allemaal duidelijke voor- en nadelen. Geholpen door deze website vind je praktische details die jou terzijde staan bij het laten plaatsen van een pelletkachel. Er zijn grofweg 3 installaties:

  kachel installateur 4926

 1. Pelletkachel: verwarmt één ruimte, wordt vaak in de woonkamer geplaatst.
 2. Pelletkachel-cv: biedt genoeg vermogen voor het hele huis. Aangesloten op je bestaande centrale verwarming installatie.
 3. Biomassaketel: 30% goedkoper dan gas, stuurt verwarming aan en zorgt voor warm tapwater in keuken en badkamer. We spreken ook van een pelletketel.
Welke kachel past bij jouw woning? Dat wordt bepaald door meerdere onderdelen. Belangrijk zijn: type woning, het stoomniveau, en wat je bestedingsruimte is. Maak een keuze uit de inhoudsopgave.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4926
Netnummer0168 (+31168)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Betaalbaar een pelletkachel laten installeren (Update mei 2024)

Vraag naar een mooie, functionele en duurzame manier van verwarmen? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Lage Zwaluwe een uitstekende optie. Bijvoorbeeld de HSP 6 PALLAZZA -III 534.08 van het merk Haas & SohnNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een duurzame en groene keuze om de huiskamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Het is zeer gemakkelijk in gebruik, vele malen goedkoper dan gas, en de subsidies lopen op tot wel €600
 • Warmte en comfort, en nog betaalbaar ook
 • Pellets zijn 100% geproduceerd van afvalhout
 • Veilige en regelbare warmte
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Relatief weinig as
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel in de huiskamer warmt het water dat door de leidingen van de CV stroomt op. Je HR-ketel zal op deze manier efficiënt werken, wat niet alleen geld maar ook uitstoot bespaart. Een gemiddeld huishouden in de gemeente Drimmelenverbruikt 3320 kWh stroom en 3320 m3 gas wat uitdraait in een gemiddelde maandelijkse energienota van €169,00 in mei 2024. Met een pelletkachel cv moederhaard kan men fors besparen. Ga prijzen pelletkachel Lage Zwaluwe vergelijken (mei 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel werkt op basis van pellets. Dit zijn langwerpige korrels van hout, gemaakt van zaagsel en snippers. Een elektrische eenheid maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten draagt zorg voor voldoende zuurstof bij de vlam. Op deze manier ontstaat er warmte die vanzelfsprekend de huiskamer ingeblazen wordt.

Wat is een pelletkachel met CV aansluiting?

De gewone pelletkachel is geschikt voor 1 kamer. De pelletkachel CV is geschikt voor het hele huis. Dit is mogelijk door de warmte ook naar andere vertrekken te transporteren. Sommige kachels worden aangesloten op de bestaande CV-voorzieningen (vloerverwarming/radiatoren).

Een biomassaketel als vervanger voor de CV-ketel?

Ook de biomassaketels zijn prima vervangers i.v.m een CV-ketel. Deze ketel heeft enkel biomassa nodig, en heeft dus geen gas nodig. In de basis zijn dat houtblokken of ander organisch materiaal. Een pelletketel geeft geen warmte af aan de directe omgeving. De warmte die uit het proces ontstaat wordt afgegeven aan het leidingwater van jouw CV.

Wat is de huidige terugverdientijd van mijn pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd is erg variabel. Het wordt berekend op basis van verbruik, de prijzen en het type installatie. Vaak wordt gesproken over een terugverdientijd tussen de 4 en 8 jaar. Hierna kunt u uw huis tegen een scherp tarief verwarmen en betaalt u enkel de variabele pelletkosten en jaarlijkse controle.

Zelf een kachel in de showroom kopen?

Aanzienlijk veel woningeigenaren preferereneen luxe inbouw pelletkachel die qua design passen bij de woning. Bezoek eens kachel showrooms in Lage Zwaluwe waar specialisten u kunnen adviseren over de producten. Doorgaans kunt u hier meteen bestellen of direct een systeem kopen en meenemen. De actuele prijzen van mei 2024 lopen zeer uiteen. Installateurs vergelijken is hierom wel zo handig.

Wat kosten pellets en wat zijn het?

Pellet zijn houten blokjes die in de kachel worden verstookt. Houtpellets noemen we ook pelletkorrels. Er is veel discussie of het milieu wel voldoende ontlast wordt. De jaarlijkse kosten van een pelletkachel zijn afhankelijk van merk/type kachel en de benodigde warmte (hoeveel pellets je verbruikt).


Biomassaketel laten plaatsen in Lage Zwaluwe

Een efficiënte en full-service mogelijkheid is de biomassaketel, vaak aangeduid als een pelletketel. Zo’n pellet cv-ketel werkt op snippers, blokken of pellets van hout. De ketel kan benut worden voor het CV systeem en warm water om te douchen en wassen. De biomassaketel is dus de vervanger van de HR-ketel. Wij omschrijven dit als een milieubewuste en relatief goedkope mogelijkheid: minder CO-2 uitstoot, en de gaskraan gaat dicht.
 • Bezuinigen, houtpellets, houtsnippers of houtblokken zijn veel betaalbaarder dan gas
 • Tot 70% minder uitstoot van CO-2
 • Een gasvrije woning binnen handbereik
 • Hoge subsidies tot wel €500 per product.

pelletkachel installateurs in lage-zwaluwe


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Prive-details invoeren

  Op deze manier zijn we op de hoogte naar welke persoon de specificaties en uiteraard de offerte toegezonden moet worden. De meeste installateurs zijn werkzaam in een bepaalde regio.

 2. Specificeer type woning

  In de volgende stap ziet u diverse vragen m.b.t. het woonobject. Denk aan het type woning, de isolatiewaarden, andere duurzame verwarmingsbronnen, en het aantal gezinsleden. Vul alles zo goed mogelijk in, dan is de offerte een stuk waardevoller. Op basis van deze informatie kan de installateur ook iets zeggen over het vermogen dat de ketel moet hebben.

 3. Specificeer uw wensen

  Wilt u plaatselijke sfeerverwarming, of een systeem dat zorg draagt voor de centrale verwarming en warm water? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook onderdelen als uitstraling en gewenste afmeting zijn beslissend.

 4. Prijzen en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van diverse experts en ga in zee met een erkende installateur in Lage Zwaluwe. Let op referenties en diploma’s (EN+ a1).

 5. Installatie van de pelletkachel

  De installateur komt de pelletkachel of ketel in het huis monteren. Check of de rookgasafvoer in orde is. Bestel tevens een buffervat dat genoeg water kan bevatten. Neem de gehele installatie goed door. Is iets niet in orde? Zorg dat er z.s.m. een monteur komt, informeer hiervoor bij het pelletkachel installatiebedrijf in Lage Zwaluwe


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Kan ik aanspraak maken op pelletkachel subsidie in Lage Zwaluwe?

Momenteel bestaan er velerlei subsidies en tegemoetkomingen (binnen de ISDE regeling). We hebben het over meer dan 1.950 pelletkachel of pelletketel installaties waarbij een subsidie mogelijk is. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie is afhankelijk van het totale vermogen (KW) van het model. Deze regeling maakt de aankoop van een kachel vanzelfsprekend aanlokkelijk. Het bedrag dat toe te passen is wisselt tussen €650 en €1400. Je kunt denken aan:

 • Layma Idro 22 (Italiana Camini), vermogen 22,5 [KW], €1400 subsidie.
 • Anna Bella (Extraflame), vermogen 8 [KW], €500 subsidie.
 • Aqva 18 (Efiamma), vermogen 21 [KW], €1400 subsidie.

Wat kan ik nog meer doen aan duurzame energie?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor wie de woning wil verduurzamen voor de centrale verwarming in Lage Zwaluwe. Welke stappen moet ik ondernemen om een woning compleet duurzaam te maken? Hieronder geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4926.
 1. Isolatie: Gewonnen warmte moet binnen blijven, daarom: isoleren! Woning die gebouwd zijn 1990 zijn daarbij gebaat.
 2. Zonnepanelen: Zelf opgewekte stroom is handig en financieel interessant. Uiteraard voor de eigen energievraag, en voordelige stroomtarieven (terugleveren / salderen).
 3. Warmtepomp: Een CV-ketel alternatief, net als de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie onttrekt warmte uit de omgeving.
 4. Zonneboiler: een product dat gebruik maakt van energie van de zon en warm tapwater kan opslaan.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!