Pelletkachel kopen Alphen-Chaam

Vergelijk installateurs pelletketels Alphen-Chaam

PELLETKACHEL VERGELIJKEN

Een pelletkachel in Alphen-Chaam kopen stelt je in de gelegenheid om uw huis op een energiezuinige manier te stoken. In plaats van gas gebruik je houtpellets. Het gaat om geperste houtkorrels. Je vindt tal van type kachels, die allemaal unieke eigenschappen hebben. Dankzij deze pagina tref jij bruikbare adviezen die ondersteuning bieden bij het laten installeren van een installatie. Je kunt kiezen uit 3 modellen:

  kachel installateur 4861

 1. Pelletkachel: designs verwarming, doorgaans te vinden in de huiskamer.
 2. Pelletkachel-cv: een totaaloplossing voor de hele woning. Aangesloten op radiatoren of vloerverwarming.
 3. Biomassaketel: zorgt voor verwarming door het hele huis en regelt warm tapwater. Installateurs hebben het vaak over pelletketel.
Welk type kachel moet ik kiezen? Dat berekent men a.d.h.v. verschillende zaken. Dit zijn natuurlijk: type huis, het stoomniveau, en hoeveel geld je gereserveerd hebt. Klik hieronder op een van de onderwerpen voor meer info.
ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAlphen-Chaam
Postcode4861
Netnummer0161 (+31161)
Gasverbruik M31800 M3
Stroomverbruik kWh3650 kWh
Gemiddelde energierekening€199,00

Goedkoop een pelletkachel laten installeren (Update april 2024)

Behoefte aan een zuinige, gezellige en sfeervolle kachel? In zo’n scenario is een pelletkachel kopen en laten installeren in Alphen-Chaam zeker een goede optie. Bijvoorbeeld de Ecofire Eldora 9 van het merk Palazzetti LelioNordic Fire is ook een uitstekende optie. Het is absoluut een zuinige en duurzame manier om de woonkamer (tijdelijk) sfeervol op te warmen. Gemakkelijk te plaatsen, het is relatief goedkoop, en u heeft recht op een mooie subsidie tot wel €750
 • Ervaar het gemak en de sfeer voor schappelijke kosten
 • Kiezen voor een milieuvriendelijke oplossing
 • Relatief weinig onderhoud
 • “Sfeervol” verwarmen met zicht op de vlammen
 • Schonere lucht binnen en buitenhuis
Pelletkachel met CV combineren
Een Pelletkachel CV wordt geplaatst in een systeem met CV. De kachel verwarmt niet alleen de kamer, maar ook water in de CV-leidingen. De HR-ketel kan op dit moment zuiniger draaien, minder uitstoot en minder duur gasverbruik. Een gemiddelde woning in de gemeente Alphen-Chaamverbruikt 3650 kWh stroom en 3650 m3 gas wat leidt tot een gemiddelde energienota van €199,00 in april 2024. Door te investeren in een pelletkachel cv moederhaard kan flink bespaard worden. Start met prijzen pelletkachel Alphen-Chaam vergelijken (april 2024).

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt een pelletkachel precies?

De pelletkachel wordt gestookt op op pellets. Dit zijn kleine houten korrels, gemaakt van schoon hout afval. Het elektrisch ontstekingspatroon maakt het mogelijk dat pellets verbranden. Verse lucht van binnen of buiten zorgt voor zuurstof bij de vlam. Op deze wijze komt er warmte vrij die natuurlijk weer de woonkamer in kan.

Wat is dan een pelletkachel met CV aansluiting?

De standaard pelletkachel is effectief voor 1 ruimte. Een pelletkachel-CV kan meerdere vertrekken verwarmen. Dat is een optie door de gewonnen warmte naar andere kamers te blazen. Sommige apparaten kunnen op de CV worden aangesloten (vloerverwarming/radiatoren).

In welke gevallen is een biomassaketel interessant?

Biomassaketels zijn een duurzaam substituut i.v.m een gasketel. Zo’n apparaat heeft enkel biomassa nodig, waardoor er geen gas bij komt kijken. Hiervoor gebruikt men houtblokken of ander organisch materiaal. Deze pelletketels worden geïnstalleerd in de kelder, garage of tussenruimte. De warmte die ontstaat uit het branden van biomassa wordt afgegeven op het leidingwater van de CV.

Wat is de geschatte terugverdientijd van de pelletkachel?

De pelletkachel-terugverdientijd verschilt enorm. De berekening kan gemaakt worden aan de hand van gebruik, de prijzen, en het type ketel. Experts gaan uit van een terugverdientijd tussen de 3 en 9 jaar. Zodra deze periode is verstreken kunt u uw huis dus voordeliger verwarmen en blijven alleen nog de prijs van de houtpellets en maandelijkse afschrijving.

Zijn er showrooms met kachels om te kopen?

Een groot deel van de Hollanders oriënteren zich op een doelmatige inbouw pelletkachel met aandacht voor een esthetisch fraaie afwerking. Er zijn speciale kachel showrooms in Alphen-Chaam waar adviseurs u de verschillende mogelijkheden laten zien. Handig, want u kunt hier vaak gewoon een model bestellen of een kachel in de aanbieding kopen. De prijzen van april 2024 fluctueren enorm. Het vergelijken van monteurs is om deze reden een aanrader.

Wat kosten pellets, en hoe werken ze?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Houtpellets worden ook wel pelletkorrels genoemd. Het moet nog onderzocht worden of deze manier wel milieuvriendelijk is. De wekelijkse kosten van een pelletkachel worden gevormd door soort installatie en de warmtevraag (aantal verbrande pellets).


Biomassaketel laten plaatsen in Alphen-Chaam

Een andere goede optie is de biomassaketel, in de volksmond ook wel een pelletketel. Een dergelijke pellet cv-ketel stookt natuurlijke producten als houtpellets, snippers en blokken. De ketel is geschikt voor verwarming van de woning en voorziet in warm tapwater. Deze biomassaketel is dus een 100% vervanger van de CV-ketel. Dit type kachel is een milieubewuste en relatief goedkope keuze: minder CO-2 belasting, en je hebt geen aardgas meer nodig.
 • Bezuinigen, snippers, blokken of pellets van hout zijn goedkoper dan gas
 • Schone verbranding door de hoge temperaturen
 • Geen afhankelijkheid van gasprijzen
 • Royale subsidies, tot wel €1250 per product.

pelletkachel installateurs in alphen-chaam


Pelletkachel installateurs met elkaar vergelijken

 1. Persoonsgegevens invoeren

  Zo weten we naar welk adres details en mogelijke offerte aangeleverd kan worden. Veel aannemers zijn actief in een afgekaderd werkgebied.

 2. Omschrijf uw woning

  Hierna zie je wat vragen inzake uw woning. Denk aan het type huis, leeftijd woning / mate van isolatie, of u zelf stroom opwekt met pv-panelen, en gezinsgrootte. Wees zo volledig mogelijk, zo ontvang je een nauwkeurig prijsvoorstel. Na aanleiding van uw info kan de installateur een berekening maken van het benodigde vermogen.

 3. Wat is uw wensenlijstje?

  Een kachel als designstuk, of zelfs een model dat voorziet in de volledige warmtevraag? En wat wil je maximaal uitgeven? Ook factoren als het gewenste model en de grootte hebben invloed.

 4. Voorwaarden en offertes vergelijken

  Vergelijk offertes van landelijke en plaatselijke adviseurs en selecteer een betrouwbare installateur in Alphen-Chaam. Vraag om klantervaringen en controleer of benodigde keurmerken aanwezig zijn (EN+ a1).

 5. De pelletkachel laten monteren

  De installateur gaat de pelletkachel of ketel thuis monteren. Controleer of de rookgasafvoer goed geïnstalleerd wordt. Plaats zeker ook een uitgebreid buffervat met veel warmwateropslag. Probeer verschillende functies uit. Werkt iets niet? Geef dit onmiddellijk door aan het pelletkachel installatiebedrijf in Alphen-Chaam


Offerte aanvragen

Gelijk weten hoeveel een pelletkachel inclusief installatie u gaat kosten?


Hoe werkt de pelletkachel subsidie in Alphen-Chaam?

Recent kun je gebruik maken van verscheidene subsidie kansen, met name met het oog op de ISDE. Er is keuze uit meer dan 1.900 pelletketel of pelletkachel modellen die vallen onder deze regeling. De hoogte van de investeringssubsidie duurzame energie hangt af van het vermogen in KW van het modellen. Dit alles maakt het investeren in een pelletkachel natuurlijk zeer belangrijk. De totale subsidie waar je recht op hebt is uiteenlopend tussen €400 en €1000. Concreet kan dit er als volgt uitzien:

 • Slide 7 (EdilKamin), vermogen 7,1 [KW], €500 subsidie.
 • NSAT 140 (AMG S.p.A.), vermogen 13,8 [KW], €1400 subsidie.
 • Piano (Tecno Cover S.r.l. – Stove Italy), vermogen 10,7 [KW], €535 subsidie.

Zijn er verder nog meer duurzame energiebronnen?

Er zijn allerlei dingen te kiezen voor de consument die echt “0” op de meter wil voor de centrale verwarming in Alphen-Chaam. Wat moet ik precies doen richting een energieneutrale woning? Hierna geven we alvast een voorzetje voor postcodegebied 4860, 4861.
 1. Isolatie: Goede isolatie vormt de basis van een gasvrije woning. Ouder woningen (van voor 2000) halen daar veel winst uit.
 2. Zonnepanelen: Zelf je stroom opwekken met panelen is visie. Om jouw apparatuur van stroom te voorzien, en je overschot terug te leveren (salderen).
 3. Warmtepomp: Een goed alternatief van de pelletkachel centrale verwarming. Deze installatie neemt warmte uit de directe omgeving.
 4. Zonneboiler: een innovatieve installatie die slim gebruik maakt van de zon en warm water in de woning kan verzorgen.

Een kachel of ketel laten plaatsen?

Stel direct uw installatie met boiler voor tapwater samen!Alle plaatsen in deze gemeente